PRM, exclus din Comisia de mediere la proiectul de revizuire a Constituţiei

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat marţi componenţa comisiei de mediere la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei, organism în care reprezentanţii PRM nu au fost cooptaţi pe motiv că aceştia s-au retras din Parlament la votul asupra documentului. Astfel, potrivit deciziei deputaţilor, din comisie fac parte Valer Dorneanu, Ion Neagu, Acsinte Gaspar (PSD), Emil Boc (PD), Valeriu Stoica (PNL), Varga Attila (UDMR) şi Varujan Pambuccian (minorităţi). Remaintim că senatorii care vor participa la procedeul medierii sunt Ion Predescu, Doru Ioan Tărăcilă, Adrian Păunescu şi Octavian Opriş (PSD), Mircea Ionescu Quintus (PNL), Petre Roman (PD) şi Peter Eckstein-Kovacs (UDMR).

Liderul grupului parlamentar al PRM din Camera Deputaţilor, Lucian Bolcaş, a ţinut să sublinieze, de la tribuna Camerei, că prin excluderea partidului său de la procesul de mediere, electoratul care a trimis PRM în Parlament este privat de dreptul de a-şi vedea interesele reprezentate la elaborarea noii legi fundamentale.

În replică, preşedintele forului legislativ, Valer Dorneanu, arătat că peremiştii nu pot lua parte la medierea unei legi pe care nu au dorit-o, alegând să nu ia parte la elaborarea noii Constituţii.

Bogdan MARIUS

domeniu: 
categorie: