Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

PRM şi PD cer anularea taxei de drum

Liderii a două partide parlamentare i-au cerut primului ministru, Călin Popescu Tăriceanu, să anuleze taxa de drum. Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a anunţat că va trimite o scrisoare deschisă primului ministru, Călin Popescu Tăriceanu, în care îi va solicita acestuia, în numele grupurilor parlamentare ale Partidului România Mare, să renunţe la aplicarea acestei contribuţii la bugetul de stat. Senatorul Gheorghe Funar consideră că taxa de drum este neconstituţională, deoarece încalcă dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor. Senatorul clujean a declarat că drumurile şi şoselele fac parte din proprietatea publică a statului şi au fost realizate din contribuţiile cetăţenilor, de aceea aceştia nu pot fi obligaţi să plătească pentru folosirea unor bunuri construite din banii lor.

Funar este de părere că cei care au plătit până acum taxa de drum vor trebui să îşi primească banii înapoi. Parlamentarii PRM nu sunt singurii care cer anularea acestei taxe. Deputatul Daniel Buda de la PD a declarat că va cere, la rândul său, primului ministru să renunţe la această taxă. Daniel Buda consideră că taxa de drum ar fi fost introdusă în preajma instalării noului preşedinte al României, Traian Băsescu, pentru că PSD ar fi vrut să le demonstreze şoferilor că de câte ori vine la putere Băsescu, posesorii de automobile trebuie să scoată bani din buzunar.

Traian Băsescu este cel care a instaurat taxa de drum, care apoi a fost inclusă în preţul carburanţilor. Deputatul Daniel Buda este de părere că ar fi nedrept ca cetăţenii să plătească de două ori aceeaşi taxă. El a declarat că cei care au plătit până acum taxa de drum ar trebui să primească benzină în contul banilor achitaţi deja către bugetul de stat. Solicitarea lui Daniel Buda este susţinută şi de co-preşedintele Alianţei PNL-PD, primarul din Cluj, Emil Boc.

domeniu: 
categorie: