Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Profesorii vor avea salarii cu 22% mai mari abia în octombrie

Salariile cadrelor didactice vor creşte în anul 2007 în 3 etape: 5% de la 1 ianuarie, 2% de la 1 aprilie şi 15% de la 1 octombrie, ceea ce reprezintă o creştere totală de 23,18% a anunţat premierul Călin Popescu-Tăriceanu după şedinţa de Guvern. Creşterea salariilor se va face după ce Guvernul a aprobat o ordonanţă privind creşterile salariale care vor fi acordate în 2007 personalului didactic din învăţământ, salarizat potrivit legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că de această creştere salarială va beneficia tot personalul didactic, mai puţin profesorii universitari care vor primi în ultima etapă de majorare o creştere de 2%.

Sumele rezultate în urma diminuării creşterilor salariale de la 15% la 2% pentru profesorii universitari au fost redistribuite celorlalte funcţii didactice de predare din învăţământul superior, a precizat premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

„Această măsură are ca scop reducerea discrepanţelor de salarizare dintre profesorii universitari şi celelalte categorii didactice din învăţământul superior”, a spus primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Prin Legea nr. 315/2003, Parlamentul României a votat dublarea limitei minime şi maxime de salarizare pentru profesorii universitari, creştere ce nu s-a regăsit şi la celelalte categorii de cadre didactice.

În urma majorărilor adoptate astăzi, în luna octombrie 2007, salariul brut, cu sporuri, al unui profesor universitar, cu vechime între 10 şi 15 ani, se va majora faţa de luna decembrie 2006 cu 263 lei, ajungând la nivelul de 3.127 lei.

Faţă de perioada similară, în octombrie 2007, salariul unui asistent universitar cu aceeaşi vechime, se va majora de la 1.133 la 1.416, adică o creştere de 283 de lei.

În învăţământul preuniversitar salariul brut, cu sporuri, al unui profesor cu studii superioare, grad didactic I şi vechime cuprinsă între 25-30 de ani, va creşte, faţă de decembrie 2006 de la 1.662 lei la 2.047 lei.

Un profesor definitiv, cu vechime de 6-10 ani, va câştiga, în octombrie 2007, un salariu brut de 1.101, cu 207 lei mai mare decât în decembrie 2006.

Salariul brut, al unui profesor debutant, cu studii superioare, va creşte, faţă de acelaşi interval, de la 725 lei la 893 lei.

Suma totala destinată creşterilor salariale din educaţie este de 600 milioane lei, iar numărul beneficiarilor este de 332.000 cadre didactice şi personal didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar şi superior.

domeniu: 
categorie: