Profesorii vor protesta de Ziua Educaţiei

Ziua Mondială a Educaţiei va fi umbrită de manifestările profesorilor doljeni, din cadrul Federaţiei”Spiru Haret”, nemulţumiţi de actualele condiţii din învăţamînt. În aceeaşi zi, Federaţia Educaţiei Naţionale a programat un miting şi un marş de protest la Bucureşti.
Cadrele didactice doljene care aparţin Federaţiei „Spiru Haret” vor picheta prefectura şi consiliul judeţean, pe 5 octombrie de Ziua Mondială a Educaţiei.

Potrivit liderului SIP Dolj, Ion Bebe Cepoi, “profesorii din cadrul Federatiei, nu se vor alătura celor de la Federaţia Educaţiei Naţionale la protestul de la Bucureşti, însa vor picheta Prefectura şi Consiliul Judeţean, din Dolj.

La mitingul din Capitală, organizat de Federaţia Educaţiei Naţionale sunt aşteptaţi toţi salariaţii din învăţământ, nemulţumiţi de starea actuală a sistemului.

Sindicalişti din învăţământ sunt nemulţumiţi de sumele alocate pentru educaţie. Ei cer asigurarea unui buget de minim 6 la sută din Produsul Intern Brut, pentru învaţământ, proiectul legii salarizării care să conducă la dublarea salariilor, acordarea unui fond de carte de 200 de euro pentru fiecare cadru didactic, deblocarea fondurilor de premiere şi păstrarea titulaturii în învăţământ.

În cazul în care cererile lor nu vor fi luate în seamă, dascălii vor lua în calcul declanşarea grevei generale.

domeniu: 
Autor: