Proiect pentru persoanele defavorizate, iniţiat de Silcotub Zalău

SC Silcotub SA Zalău va sprijini Primăria Zalău cu suma de 20.000 lei pentru implementarea unui proiect social destinat persoanelor defavorizate, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Proiectul "Amenajare zona PT 9, str. Kiss Karoly Zalău-Sălaj" va fi derulat prin Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară (DASC) Zalău, el urmărind asigurarea unor condiţii locative civilizate pentru persoanele care îşi duc traiul în fostul Punct Termic de lângă Adăpostul de Noapte, situat pe strada Kiss Karoly, din Zalău.

Proiectul a fost supus dezbaterii şi aprobat în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local, urmând ca donaţia companiei Silcotub să fie cuprinsă în bugetul local. Totodată, consilierii au decis retragerea imobilului din concesiunea Uzinei Electrice Zalău şi trecerea Punctului Termic în administrarea DASC Zalău, pentru o perioadă de 10 ani. În prezent, în PT 9 locuiesc nu mai puţin de 12 tineri proveniţi din centre de plasament.

Autorităţile intenţionează ca prin proiectul menţionat, care presupune efectuarea unor reparaţii (refacerea instalaţiilor), recompartimentarea spaţiului şi amenajări interioare, să le asigure un trai mai bun acestor tineri care locuiesc în fostul punct termic.

domeniu: 
categorie: