Proiecte de infrastructură în Timiş

Începând din luna septembrie, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Ioan Şipoş, va prelua preşedinţia Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa. În acest context, Ioan Şipoş vrea să extindă plaja colaborărilor în acest spaţiu unde, până acum, preponderente au fost relaţiile din plan cultural. Şi pentru ca economicul să-şi spună cuvântul, este nevoie, în primul rând, de o infrastructură adecvată.
Preşedintele CJT vrea să promoveze investiţii care să îmbunătăţească infrastructura rutieră, cu accent pe modernizarea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad-Kiszombor, inclusiv prin transformarea acestei vămi în una prin care să se deruleze şi traficul greu, într-un regim permanent, proiect pentru realizarea căruia Şipoş i-a cerut sprijinul ministrului ungar de externe, Kovács László.
Un alt proiect ce a fi promovat de CJT va fi legat de înfiinţarea unei Societăţi de Utilitate Publică pentru atragerea mai eficientă de fonduri.
Modul de cooperare regională reprezintă un subiect de interes şi pentru Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti, care a solicitat CJT date referitoare la proiectele majore derulate în DKMT.
Printre acestea se numără realizarea infrastructurii PTF Cenad-Kiszombor, reabilitarea Canalului Bega, refacerea tronsonului de cale ferată Szeged-Kikinda-Timişoara.

domeniu: 
categorie: