Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Protecţia Consumatorului Galaţi , sufocată de reclamaţii şi contestaţii

Inspectorii OJPC Galaţi au întreprins în 2004 un număr de 1843 de acţiuni de control, cu 7% mai multe faţă de anul trecut, deplasări în cursul cărora au fost controlate produse în valoare de nici mai mult nici mai puţin 39 de miliarde de lei. La sediul OJPC s-a primit în 2004, un număr de 1958 de procese verbale de constatare-contravenţie, cu aproape un sfert mai multe decât în 2003. Tot despre 2004 se poate spune că a fost anul reclamaţiilor la OJPC, pentru că s-a înregistrat un număr record de petiţii - 1080 - cel mai mare din istoria oficiului, faţă de 808 anul trecut.

Cele mai multe din aceste reclamaţii nu vizează, cum era de aşteptat, produse perisabile sau alimentare, ci bunurile de folosinţă îndelungată şi prestările de servicii. Valoarea totală a amenzilor a atins cifra de 2,67 miliarde de lei pe tot parcursul anului.

Dacă 2004 a fost anul reclamaţiilor, tot acum a fost şi anul contestaţiilor primite de la agenţii economici controlaţi, acestea fiind în număr de 25, faţă de cele 10 înregistrate anul trecut. Cele mai multe dintre ele nu au fost fondate, având la bază o serie de acuzaţii hilare adresate OJPC.

Oficiul era acuzat că întreprinde acţiunile de control după orele de program sau că inspectorii nu au autorizaţie de degustător pentru produsele suspecte pe care le gustau.

Câteva societăţi au reclamat Protecţia Consumatorului Galaţi pe diferite motive, ca cele de mai sus, tocmai la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, la colegii inspectorilor aflaţi la Bucureşti sau chiar la inspectorul Piedone.

domeniu: 
categorie: