Protocol între MEdC şi MTCT pentru oprimizarea funcţionării internetului

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Trasnsporturilor, Construcţiilor şi Turismului pentru optimizarea funcţionării internetului în beneficiul educaţiei şi cercetrării. În baza acestui acord, unităţile de educaţie şi cercetare deservite de RoEduNet vor avea următoarele beneficii:

o creştere a vitezei de transmisie de la 155 Megabyte/secundă la 1-10 Gigabyte/secundă (viteza va creşte, aşadar, de 10 până la 100 de ori);
se asigură o acoperire, suplimentară, prin fibră optică, a comunicaţiilor, cu peste 6300 Km;
se măresc substanţial numărul de puncte de acces la reţea, astfel încât serviciile de comunicaţii pentru educaţie şi cercetare nu vor mai fi disponibile doar în municipiile reşedinţă de judeţ, ci în toate localităţile în care se poate asigura accesul la infrastructura de comunicaţii a S.C. Telecomunicaţii C.F.R.;
se compatibilizează reţeaua de internet din România cu reţeaua educaţională de internet din Europa;
se asigură independenţa reţelelor academice în raport cu fluctuaţia de pe piaţa telecomunicaţiilor;
se creează posibilitatea finanţării comunicaţiilor educaţionale prin fonduri din UE şi posibilitatea de atragere de noi fonduri de cercetare.

Această realizare reprezintă o componentă a unui program mai amplu a Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a informatiza şi asigura accesul la internet pentru toate şcolille din centrele de comună din întreaga ţară.

Investiţia totală a Ministerului Educaţiei şi Cercetării în realizarea acestui obiectiv este de aproximativ 9 milioane de euro.

domeniu: 
categorie: