PSD a fraudat rezultatele referendumului, susţine Alianţa Populară

In calitate de ministru al functiei publice, am organizat alegerile pentru Primarul General al Municipiului Bucuresti, in 1998, alegerile locale din 2000 si alegerile parlamentare si prezidentiale din 2000. Au fost alegeri democratice cu o importanta participare la vot. Experienta dobindita cu aceste prilejuri ma determina sa consider, in urma analizei datelor facute publice de PSD, ca validarea referendumului este rezultatul unei hotii. Demisiile ministrilor Puwak, Mihailescu si Beuran reprezinta o incercare a PSD de a crea o perdea de fum pentru ascunderea fraudei care a dus la validarea referendumului pentru Constitutie.

Organizarea si desfasurarea referendumului pentru adoptarea Constitutiei a demonstrat inca o data mentalitatea infractionala a PSD, care nu are nici o retinere sa incalce legea atunci cind are probleme.

O analiza a tuturor elementelor legate de prezenta la urne in zilele de 18 si 19 octombrie 2003 conduce la concluzia ca ceea ce PSD prezinta drept realitate este pura fictiune.

Simbata, 18 octombrie 2003, in prima zi de vot pentru referendum, s-au prezentat la urne, in medie, 1% dintre cetatenii cu drept de vot in fiecare ora. Duminica, 19 octombrie 2003, in a doua zi de vot, in conditii atmosferice mai proaste decit in ziua precedenta, fara sa fi intervenit vreun eveniment important care sa determine o crestere substantiala a participarii, media orara a prezentei la urne a fost de peste 4%.

Actiunea Populara a sustinut adoptarea noii Constitutii, considerind ca ea aduce o serie de schimbari pozitive. Dar nici o lege buna nu poate fi impusa prin frauda. O Constitutie aprobata printr-un referendum fraudat nu ofera garantia ca va fi respectata de catre un partid de guvernamint care a incalcat-o si pe cea precedenta.

Actiunea Populara va sesiza Parchetul General referitor la fraudarea votului pentru referendum. De asemenea, vom sesiza Partidul Popular European si, prin intermediul acestuia, Parlamentul European, despre gravele abuzuri savirsite de PSD in timpul acestui referendum.

Solicitam anchetarea, de catre o Comisie Parlamentara a tuturor operatiunilor de organizare si desfasurare a referendumului. Facem un apel catre societatea civila sa se alature demersului nostru pentru aflarea adevarului.

Vlad Rosca
vicepresedinte al Actiunii Populare
sef al Administratiei Publice in perioada 1998-2000

domeniu: 
categorie: