PSD va adopta culoarea roşie

Preşedintele Tineretului Social-Democrat, Victor Ponta,a afirmat la Cluj că este convins că pe viitor, PSD va adopta culoarea roşie, aşa cum a făcut-o deja organizaţia de tineret a partidului de guvernământ. PSD foloseşte în acest moment culoarea albastră. Ponta a explicat într-o conferinţă de presă semnificaţia eşarfelor roşii purtate de tinerii pesedişti la Congresul Naţional al TSD.

Ponta, care este ministru delegat pentru aplicarea acquis-ului comunitar, a spus că eşarfele respective nu au nici un fel de legătură cu cravatele pioniereşti de pe timpul comunismului.

Roşul este culoarea partidelor socialiste şi social-democrate din Europa, a explicat Victor Ponta. El a afirmat că TSD a adoptat această culoare în urmă cu doi ani iar eşarfe asemănătoare au fost purtate de tinerii pesedişti şi cu alte ocazii, numai că atunci nu au fost atât de remarcate.

Victor Ponta a mai afirmat că folosirea culorii roşii demonstrează de pe altă parte şi lipsa de complexe a tinerilor din PSD faţă de ceea ce reprezenta roşul înainte de anul 1989 şi a declarat că în acel moment, toţi membrii TSD erau foarte tineri.

Victor Ponta a mai spus că are şi un tricou roşu cu chipul revoluţionarului comunist cubanez Che Guevarra, care a devenit simbolul mişcărilor revoluţionare de stânga din America Latină.

Victor Ponta a afirmat că poartă acest tricou la întrunirile internaţionale, acolo unde mulţi dintre tinerii din organizaţiile socialiste îi invită să meargă să dea cu pietre în delegaţiile oficiale de la reuniunile şefilor de stat din G7, după cum s-a exprimat preşedintele TSD.

domeniu: 
categorie: