Punctul de vedere al PSD referitor la Taxa auto 2012

'Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare această lege”, potrivit Ministerului Mediului.

Prezentăm punctl de vedere al Departamentului de Transporturi al PSD referitor la "Taxa auto 2012":

"Practic, cumpărătorul unui automobil înscris în România înainte de 01 ianuarie 2007 ajunge în aceeaşi situaţie ca un cetăţean care importă un automobil din Uniunea Europeană şi doreşte să-l înmatriculeze în ţară.

Doamna ministru Anca Boagiu este preocupată mai mult de panglicile pe care le taie, iar autorităţile din subordine abuzează de cetăţeni în această perioadă.
Departamentul de Transporturi din cadrul PSD solicită ministrului de resort să prelungească programul de funcţionare în această perioadă la Registrul Auto Român (RAR), pentru realizarea procedurilor necesare înmatriculării autoturismelor, din moment ce Guvernul a insistat ca noua lege privind taxa auto, aberantă ca de altfel orice altă lege a acestui guvern, să se aplice de la 1 ianuarie.

Oficiile RAR din teritoriu fac programări pentru identificarea şi realizarea procedurilor necesare  înmatriculării auto doar după 3 ianuarie, astfel încât toată lumea să fie obligată să plătească taxa auto în noile condiţii, lucru pe care îl considerăm un abuz".

domeniu: 
categorie: