Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Puşcaş crede că România va fi pregătită pentru aderarea la UE în 2007

'România va fi pregătită să adere la Uniunea Europeană în 2007 şi nu va avea nevoie să fie 'trasă' înainte de Bulgaria', a declarat ministrul Delegat, Negociator Şef cu Uniunea Europeană, Vasile Puşcaş. „Angajamentele României în vederea aderării la UE in 2007 sunt cât se poate de serioase, iar acest lucru a fost recunoscut de oficialii Uniunii Europene în mai multe rânduri.
Raportul de ţară din 2002, foaia de parcurs şi pachetul de asistenţă financiară suplimentară, precum şi celelalte decizii adoptate la Consiliul European de la Copenhaga au arătat clar determinarea Uniunii Europene pentru a sprijini obiectivul României de a adera la UE în 2007, considerat realizabil atât de Guvern, cât şi de partenerii europeni.
La Summitul de la Copenhaga, concluziile preşedinţiei daneze au statuat clar capacitatea României de a îndeplini toate criteriile pentru a se alătura Uniunii Europene în 2007.
De asemenea, potrivit declaraţiei „O Europă Unită”, în elaborarea şi adoptarea căreia primul ministru danez a avut un rol foarte important, vor continua negocierile cu România şi Bulgaria pornind de la aceleaşi principii care au ghidat negocierile şi cu grupul celor zece state care au fost invitate să adere la UE în 2004. Astfel, fiecare ţară va fi evaluată separat, pe baza performanţelor proprii.
Acestea considerăm că sunt exprimările oficiale ale preşedinţiei daneze şi ale guvernului danez privitoare la România. Orice speculaţie de altă natură vehiculată de site-uri întâmplătoare şi mass-media sunt poziţii conjuncturale care aparţin autorilor. Referitor la eventuale asocieri România-Bulgaria în procesul integrării, să notăm deocamdată experienţa recentă a cazului pozitiv al invitării lor de a adera la NATO fără a preciza ierarhii sau primordialităţi”, a afirmat Vasile Puşcaş.

domeniu: 
categorie: