Radio România Actualităţi aduce 'Paştele în case de români'

In Sfanta Zi a Invierii, Radio Romania Actualitati aduce “Pastele in case de romani” – o emisiune maraton de opt ore, care ii va purta pe ascultatori intr-o calatorie peste tot in Romania, dar si in lume.

Realizatorii Alexandru Rusu si Stefan Naftanaila vor vorbi cu invitatii lor despre traditii, credinte si obiceiuri Pascale, in data de 28 martie 2010, incepand cu ora 13.15. Emisiunea va include corespondente din Cetatea Sfanta – Ierusalim, mesajele transmise de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, P.F.Pr. Daniel, si de Arhiepiscopul si Mitropolitul de Bucuresti, I.P.S. Ioan Robu, impletite armonios cu mesajele ascultatorilor.

Traditiile si obiceiurile pascale ale romanilor din strainatate... raman aceleasi? Se schimba? La aceste intrebari vor raspunde preotii romani stabiliti in Statele Unite, Africa de Sud, Spania, Albania, Franta, Italia, Belgia, care au fost invitati in emisiune. Realizatorii vor aduce „fata in fata”, la microfon, personalitati din tara si din strainatate din aceeasi sfera de activitate, pentru un dialog deschis despre traditiile romanesti si valorile crestine, pastrate in interiorul, dar si dincolo de granitele tarii.

Alina Cojocaru si Beatrice Rancea, Matei Visniec si Lia Bugnar, Costel Busuioc si Catalin Josan, Horia Brenciu si Marius Brenciu, Marcel Iures si Anamaria Marinca, Cristian Badilita si Cristian Tabara sunt doar cativa din cei care vor intra in direct pe parcursul celor 8 ore de emisiune.

“Pastele in case de romani” – o emisiune care explica legatura dintre reusita, traditie si bucuria petrecerii sarbatorilor sfinte in sanul familiei, numai la Radio Romania Actualitati.

 

domeniu: 
categorie: