Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Radio România Actualităţi la 'Maratonul Piatra Craiului'

Radio Romania Actualitati si Asociatia Sport Natura Piatra Craiului invita iubitorii sportului sambata, 2 octombrie 2010, la Zarnesti, langa Brasov, unde se va desfasura „Maratonul Piatra Craiului - Salomon”. Evenimentul se inscrie in campania nationala „Miscarea de Sanatate 2010” initiata de RRA.

 „Este unul dintre cele mai asteptate evenimente sportive de masa ale toamnei”, a declarat Stefan Alexiu, redactor sef adjunct al RRA. Maratonul va reuni sute de participanti din toata tara care, pe langa intrecerea in aer liber, vor trage si un semnal de alarma privind salvarea padurii din Parcul National Piatra Craiului.

Traseul neamenajat masoara 41 km si porneste de la Zarnesti pentru a trece apoi prin Pestera, Valea Ursilor si Coltul Chiliei, inainte de a reveni la punctul de plecare. Desi dificila, competitia este deschisa tuturor celor care au implinit 18 ani si care au o stare buna de sanatate si un nivel minim de antrenament.

Pe traseu vor fi posturi de realimentare cu bauturi si alimente energizante, apa si fructe, iar Plaiul Foii este singurul punct unde pot fi depozitate alimente, bauturi si lucruri personale ale participantilor.

Sustinuta editorial de cele doua emisiuni de prime-time ale postului public de radio, „Matinal” si „Romania Impreuna”, „Miscarea de Sanatate 2010” este prima campanie pe termen lung initiata de un post de radio care urmareste sa-i indemne pe ascultatori la activitati in aer liber, promovand pe tot parcursul anului, in egala masura, un stil de viata sanatos, turismul si ecologia.

Pana in prezent, „Miscarea de Sanatate 2010” a incurajat „Serbarile Zapezii” de la Vatra Dornei, in perioada 13-14 februarie 2010, a fost alaturi de 1.500 de voluntari mobilizati impreuna cu Federatia Romana de Turism si Ecologie care au plantat intr-o singura zi din luna, 10 aprilie, peste 25.000 de puieti in 14 zone Romsilva din tara. La 1 mai, pe plaja din Vama Veche, a gazduit impreuna cu cinci cluburi de dans sportiv din Constanta demonstrati live de rock’n roll, jive si street dance, urmarite de sute de tineri sositi pe litoral, care apoi au participat si ei la un concurs de dans, venit in completarea primei editii a Festivalului 1MaiMare. Pe 23 mai, „Miscarea de Sanatate 2010” a sustinut editorial primul maraton montan al Banatului - „Hercules Maraton”, organizat de Clubul Sportiv Alternative, din Timisoara.

O editie speciala a campaniei s-a desfasurat la 30 mai in Parcul Herastrau din Bucuresti, unde Radio Romania a „construit” Oraselul Vesel cu ocazia Zilei Copilului, iar realizatorii si reporterii Radio Romania Actualitati i-au bucurat pe cei mici cu diverse premii si jocuri, „arbitrand” concursul de mers pe role si invitandu-i sa-si spuna „pasurile” la „Coltul Copiilor”.

In perioada 2-4 iulie, „Miscarea de Sanatate 2010” a sustinut a XV-a editie a Cupei Clopotiva, cel mai traditional carnaval de zbor fara motor din Romania, iar in perioada 8-11 iulie, RRA a participat, in calitate de partener media principal, la „MONTANIADA pentru tineri”, editia a 3-a, pe Transfagarasan.

In zilele de 7 si 8 august, „Miscarea de Sanatate 2010” a parcurs o noua etapa, la Garana, la 30 de kilometri de Resita, unde participantii au avut parte de muzica de calitate, competitii in aer liber si premii-surpriza la Banat Mountain Bike Maraton.

 

domeniu: 
categorie: