Rafinăria Steaua Română caută finanţări de 50 milioane euro pentru retehnologizare şi mediu

Acţionarii rafinăriei Steaua Română au mandatat administratorii să caute finanţări de până la 50 milioane euro pentru continuarea activităţii curente şi susţinerea investiţiilor de retehnologizare şi mediu, potrivit unei decizii luate în cadrul adunării generale.

Compania ar putea atrage cele 50 milioane euro sub forma unor împrumuturi de la bănci sau instituţii financiare nebancare, lease back sau emiterea de obligaţiuni corporative.

Totodată, compania va restructura o finanţare contractată de la BCR Leasing IFN prin reeşalonarea sumei de 3,61 milioane lei în opt rate lunare, începând cu luna octombrie a acestui an.

Pentru 2010, Steaua Română are un buget de investiţii de aproape 42 milioane lei, sub rezerva obţinerii finanţării. Compania are nevoie de 20 milioane euro pentru retehnologizare şi eficienţă energetică şi încă 17 milioane euro pentru proiectele de mediu.

De asemenea, acţionarii companiei au acceptat şi propunerea de a deschide birouri de lucru în străinătate sau chiar mutarea sediului social în altă ţară.

Rafinăria Steaua Română Câmpina este controlată de firma Omnimpex Chemicals, care deţine 82,45%. Compania are o valoare de piaţă de 15,31 milioane lei, potrivit cotaţiei de 0,37 lei, stabilită în şedinţa din 29 martie.
 

domeniu: 
categorie: