Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Raluca Turcan şi Cristian Boureanu au fost excluşi din PNL

Delegaţia Permanentă a PNL reunită, sâmbătă, la Cluj-Napoca, a decis excluderea din partid a deputaţilor liberali Raluca Turcan şi Cristian Boureanu. Comisia de Etică PNL  a hotărât ca omului de afaceri Dinu Patriciu să i se dea doar un avertisment, iar situaţia liderului Teodor Stolojan nu a fost luată în discuţie, informează AMOS News. Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a făcut cunoscut faptul că demiterea deputatului Cristian Boureanu s-a decis cu  50 de voturi pentru şi 14 voturi împotrivă, iar Ralua Turcan a fost exclusă din partidul liberal cu 53 de voturi pentru şi 9 împotrivă.

Potrivit lui  Vosganian excluderea lui Boureanu din partid a survenit în urma unui dosar de presă "impresionant", care are în vedere declaraţii repetate împotriva Partidului Naţional Liberal menite să afecteze credibilitate partidului.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Raluca Turcan a fost demisă din aceleaşi cauze, Vosganian subliniind că acesta "primiseră deja un avertisment public în legătură cu acestă chestiune".

Verdictul în situaţia omului de afaceri Dinu Patriciu a fost doar o avertizare întrucât "prevederile statutului nu sunt imperative în această situaţie".

"Aici s-au discutat în primul rând declaraţii care sunt îndreptate împotriva propriului partid, în cazul parlamentarilor Raluca Turcan şi Cristian Boureanu. În cazul celălalt (n.r. Dinu Patriciu ) s-a discutat despre o implicare de natură penală şi care ar putea să se soldeze cu vinovăţia sau nevinovăţia domnului Patriciu, în ambele cazuri existând prevederi salutare.(...) Domnul Patriciu este un simplu membru de partid. Domnia sa de multă vreme nu a mai făcut nicio declaraţie legată de partid şi după opinia nostră este mai degrabă un caz de presă decât un caz din interiorul Partidului Naţional Liberal", a declarat Vosganian.

Acesta a reiterat faptul că Delegaţia Permanentă nu a discutat cazul lui Teodor Stolojan pentru că DP nu are abilităţi şi în acestă privinţă, întrucât Stolojan nu deţine nicio funcţie în PNL şi nu este nici demnitar al partidului liberal.

domeniu: 
categorie: