Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Raport privind situaţia hidrometeorologică şi a calităţii mediului

SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA
1.Situatia si prognoza hidrologica pe raurile interioare si Dunare, din 30.11.2005, ora 06.00
RAURI: Debitele au fost in crestere urmare a efectului combinat al cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, exceptand raurile din bazinele hidrografice Vedea, Prut si din Dobrogea unde au fost in scadere. Formatiunile de gheata (gheata la maluri) au fost in diminuare si restragere, mentinandu-se numai pe cursurile superioare ale raurilor Mures, Olt, Bistrita, Siret si izolat pe unii afluenti ai Moldovei si Trotusului.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub cotele de atentie.
Debitele vor fi in crestere usoara pe raurile din centrul, vestul si nordul tarii ca si pe afluentii de dreapta ai raului Siret (Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus) si in general stationare pe celelalte rauri.
Formatiunile de gheata vor fi in restrangere si eliminare.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atentie.
DUNARE: Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost in crestere (3300 mc/s), situandu-se sub media multianuala lunara (4800 mc/s).
Pe sectorul romanesc, aval Portile de Fier, debitele au fost in crestere pe sectoarele Gruia-Zimnicea si Braila-Tulcea, in scadere pe sectorul Giurgiu-Cernavoda si stationare la Harsova.
Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in crestere.
Pe sectorul romanesc, aval Portile de Fier, debitele vor fi in crestere.

Masuri intreprinse:
In judetul Galati, comuna Cosmesti se continua lucrarile de refacere definitiva a digului de aparare rau Siret, mal drept, Cosmesti Vale 1.
In comuna Piscu se continua lucrarile pentru inchiderea definitiva a bresei de la km 1+200-1+263 mal stang, rau Suhu.
In comuna Fundeni se continua lucrarile pentru inchiderea definitiva a bresei de la km 13+210-13+280.

2. Situatia meteorologica in intervalul 29.11.2005, ora 09.00 – 30.11.2005, ora 06.00
In tara vremea a fost calda si frumoasa pentru aceasta data, cu cerul mai mult senin. Exceptie au facut unele zone din sud-estul teritoriului, deoarece s-a produs ceata persistenta in cea mai mare parte a Dobrogei, in sudul si estul Munteniei si local in sudul Moldovei, unde cu totul izolat s-a semnalat si burnita. Vantul a prezentat intensificari izolate in zona montana inalta si in sudul Banatului, iar in rest a fost slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 4 grade la Joseni si 15 grade la Gura Portitei, iar la ora 05.00 valorile termice s-au situat intre -12 grade la Miercurea Ciuc si 11 grade la Oravita. La ora 20.00 solul era acoperit cu strat de zapada masurand in zona de munte pana la 56 de cm, la Balea Lac, pana la 12 cm, in nord-estul Transilvaniei si pana la 8 cm, in nord-vestul Moldovei.
La Bucuresti vremea a fost calda si frumoasa in cursul zilei, cand cerul a fost senin. Vantul a fost slab. Temperatura maxima a fost de 12 grade la Baneasa si Afumati si 13 grade la Filaret, iar la ora 05.00 erau 0 grade la Baneasa si la Afumati si 3 grade la Filaret. Ieri dimineata in zona preoraseneasca, iar azi-noapte in tot orasul, s- a produs ceata.

II. CALITATEA APELOR
DA Jiu-Craiova revine cu informatii privind poluarea pe fluviul Dunarea, in sectorul Gruia – Pristol. Echipa formata din experti ai MMGA, ANAR si Garda de Mediu au continuat, si in cursul zilei de 29.11.2005, verificarile in teren. Prezenta produsului petrolier s-a redus foarte mult, inregistrandu-se pete discontinue de aproximativ 1 – 1.5 m.
In jurul orei 09.00 s-a constatat ca nu mai sunt pete si reziduri petroliere la mal si pe luciul apei, fenomenul de poluare fiind sistat. Petele, cu dimensiuni reduse provin din frontul poluant semnalat i n zilele anterioare. S-a sistat, de asemenea, neutralizarea frontului poluant cu substante absorbante biodegradabile.

III. & nbsp; CALITATEA MEDIULUI
1. În domeniul aerului
APM Maramures ne-a transmis rezultatul analizelor efectuate pentru perioada 23.11.2005 – 26.11.2005, in punctele de control '4' (situat la 1,1 km fata de SC Romplumb SA) si '16' (situat la 0,5 km fata de SC Cuprom SA), care arata pentru indicatorul plumb depasiri de 15,7 ori a valorii limita maxima admisa, din cauza unor dereglari tehnologice si opriri sporadice ale instalatiilor de topire si aglomerare la SC Romplumb SA Baia Mare.
APM Maramures ne instiinteaza ca rezultatul analizelor a fost comunicat Comisariatului Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu.

2. În domeniul solului si vegetatiei
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

3. În domeniul supravegherii radioactivitatii mediului
În tara si în capitala valorile radioactivitatii mediului s-au încadrat în limitele normale de variatie ale fondului natural.
4. În municipiul Bucuresti
In ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a calitatii aerului in Municipiul Bucuresti, nu a semnalat depasiri ale pragurilor de informare si alerta.

domeniu: 
categorie: