Răzvan Theodorescu va efectua o vizită oficială în Luxemburg în data de 28 mai 2004

Ministrul Culturii, Învăţământului Superior şi Cercetării al Marelui Ducat al Luxemburgului, Erna Hennicot-Schoepges, şi Ministrul Culturii şi Cultelor al României, acad. Răzvan Theodorescu, au decis, în urma dialogului pe care l-au avut in data de 29.03.2004, să întărească relaţia culturală româno-luxemburgheză prin acţiuni bilaterale, în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană în 2007. În acest sens, menţionăm:

- Organizarea unei serii de manifestări culturale bilaterale în perspectiva asocierii oraşului Sibiu (Hermannstadt) la Luxemburg, în calitate de capitală europeană a culturii în 2007.

- Multiplicarea activităţilor care vor fi desfăşurate în cadrul Casei Luxemburgului la Sibiu inaugurate cu prilejul vizitei de stat în România a Alteţelor Regale, Marele Duce şi Marea Ducesă de Luxemburg.

- Stabilirea unui parteneriat care să asigure prezenţa oraşului Alba Iulia printre cele 30 de oraşe europene cuprinse în itinerariul cultural „VAUBAN”.

- Organizarea la Bucureşti, în 2005, a unei expoziţii de fotografii a lui Eduard STEICHEN, prieten al sculptorului Constantin Brâncuşi.

- S-a convenit ca Ministrul Culturii şi Cultelor, acad. Răzvan Theodorescu să efectueze o vizită oficială în Luxemburg în 28 mai 2004.

domeniu: 
categorie: