Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Reabilitarea alimentărilor cu apă, întârziată în şase oraşe

Şase oraşe sucevene înregistrează întârzieri de patru luni la lucrările de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă, proiect finanţat de UE prin programul SAMTID. „De fapt proiectul nu se poate spune că a fost demarat. A fost făcut doar un şanţ de 200 de metri la Vatra Dornei”, a spus joi, Gavril Mîrza, preşedintele CJ Suceava, care a mai adăugat că potrivit contractului lucrările trebuie să fie finalizate în următoarele şapte luni. „Aceasta presupune o organizare extraordinară, ceea ce nu se întrevede deocamdată la constructor”, a afirmat preşedintele CJ Suceava. Acesta a mai menţionat că, până în prezent, constructorul nu a demonstrat „o lipsă totală a managementului proiectului” subliniind că autorităţile locale au stat la dispoziţia firmei cu toate solicitările, spaţii sau teren pentru organizare de şantier.

În opinia lui Mîrza producerea sincopelor în organizare şi neîncadrearea în termen se datorează faptului că între firma de consultanţă a proiectului şi constructor „este lipsă de dialog şi că nu este înţelegere deplină”.

„Am stabilit că trebuie făcut un grafic de recuperare a lucrărilor”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.
Prin programul SAMTID vor fi reabilitate sistemele de alimentare cu apă din Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc şi Solca, contractul pentru lucrările de execuţie fiind câştigat de firma austriacă Strabag AG, iar valoarea proiectului este de 10, 527 de milioane de euro

domeniu: 
categorie: