Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Reacţii ale administratorilor judiciari ai RAFO la decizia cabinetului Tăriceanu

Decizia Guvernului, de a a suspenda aplicarea ordonanţei date în favoarea Rafo şi Carom nu are nici o influenţă asupra planului de reorganizare. Florin Dragomir, administratorul judiciar la Rafo spune că acest plan a a fost deja aprobat de instanţă înainte de adoptarea acestei ordonanţe iar hotărârea noului guvern ar putea, cel mult, întârzia aplicarea sa. Ordonanţa suspendată acum de Guvern face parte dintr-un lung şir de facilităţi, acordate fostului patron de la Rafo, Corneliu Iacobov, de colegii săi de partid. Imediat după privatizare, o datorie de peste 3.000 de miliarde de lei, reprezentând restanţe de plată la bugetul de stat, a fost ştearsă. A urmat conversia în acţiuni a unei alte datorii la stat, în valoare de peste 45 de milioane de dolari, pentru care Iacobov a plătit doar 11 milioane de dolari, iar firma sa a devenit acţionar majoritar. Chiar şi aşa, datoriile Rafo către buget au continuat să se acumuleze. Rafo a cerut intrarea în procedura de reorganizare judiciară şi a prezentat instanţei un plan de reorganizare. Acesta presupune fuziunea între Rafo şi Carom şi transformarea în acţiuni a datoriei de 24.000 de miliarde de lei, pe care cele două firme o au.

Aplicarea planului ar echivala cu o naţionalizare a Rafo şi Carom, la care statul ar redeveni acţionar majoritar, prin intermediul Agenţiei de Valorificare a Activelor Statului - AVAS. În mare, ordonanţa anulată acum prevedea tocmai preluarea creanţei de către AVAS. Florin Dragomir, administratorul judiciar la Rafo, spune că decizia Guvernului nu are nici un efect asupra planului de reorganizare, care a fost aprobat în decembrie. El a declarat că, cel mult, s-ar putea întârzia etapa de conversie a acţiunilor în datorii şi preferă să nu se pronunţe asupra posibilităţii ca cineva să atace acum şi planul de reorganizare.

Corneliu iacobvov şi Paul Ivaşcu, directorul de la Rafo, nu şi-au precizat, până la această oră poziţia privind decizia luată de cabinetul Tăriceanu.

Preluarea datoriilor Carom şi Rafo de către AVAS a fost suspendată

domeniu: 
categorie: