Reactorul nuclear de la Unitatea 1 din CNE Cernavoda va fi repornit

Analizele detaliate efectuate de specialisti luni 29 martie 2004 la Unitatea 1 de la CNE Cernavoda au confirmat cauza opririi si s-a constatat corectitudinea actiunilor automate de oprire a reactorului nuclear. A fost identificata componenta defecta a calculatorului de proces care a initiat aceasta actiune. Aceasta a fost inlocuita si
testata, sistemul de calculatoare de proces fiind in prezent functional. Incepind de la ora 1,00 a zilei de azi, marti 30 martie 2004, au fost initiate manevrele de pregatire a repornirii reactorului nuclear de la Unitatea 1 din CNE Cernavoda. Aceste activitati, care includ si avizul Comisiei Nationale pentru Controlul Activcitatilor Nucleare (CNCAN) pentru criticitatea reactorului nuclear, vor fi finalizate prin conectarea la retea a Unitatii 1 de la CNE Cernavoda in data de joi 01 aprilie 2004. Dispecerul Energetic National a fost informat in detaliu despre programul pentru reconectarea la retea a Unitatii 1 de la CNE Cernavoda.

In toata aceasta perioada, la Unitatea 1 din CNE Cernavoda nu a avut loc nici un eveniment cu impact asupra personalului, mediului şi populaţiei şi nici asupra integrităţii instalaţiilor şi bunurilor centralei.

Ministerul Economiei şi Comerţului monitorizeaza permanent situaţia derularii actiunilor din programul de reconectare la retea a Unitatii 1 de la CNE Cernavoda.

domeniu: 
categorie: