Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Recunoaşterea meritelor medaliaţilor la olimpiade

Una dintre măsurile luate pentru păstrarea în ţară a „creierelor“ o reprezintă premiile acordate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării elevilor olimpici.
Astfel, cei care obţin medalia de aur la olimpiadele internaţionale primesc 50 de milioane de lei, cei medaliaţi cu argint primesc 40 de milioane de lei, iar cei cu medalia de bronz - 30 de milioane de lei, sume echivalente primind profesorul care i-a pregătit şi şcoala de provenienţă. La acestea se adaugă excursiile în străinătate sau tabere în ţară, asigurarea unui loc în învăţământul superior fără admitere şi fără taxă, chiar dacă se înscriu la două facultăţi, precum şi premiile sponsorilor. Începând cu anul şcolar 2002/2003, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a mai instituit o formă de recompensare a elevilor olimpici şi anume bursa Meritul Olimpic, în cuantum de 2 milioane de lei lunar, care se acordă elevilor şi studenţilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline.
Pe plan local, elevii olimpici pot beneficia şi de facilităţi suplimentare.

domeniu: 
categorie: 
Autor: