Reforma din sănătate pune în pericol chiar sănătatea locuitorilor din Caransebeş

Reforma din sănătate iniţiată de autorităţile de la nivel central au lăsat secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal din Caransebeş doar cu 10 paturi.

În urma studiului de efiecientizare a activităţii din spitale făcută la Spitalul Municipal din Caransebeş de o comisie de la Craiova, s-a hotărât printre altele, ca în Secţia Infecţioase – Contagioase să mai rămână doar 10 paturi.
În urma izbucnirii focarului de infecţie cu tricineloză din localitatea Cănicea din comuna Domaşnea unde au fost infestaţi mai bine de 100 de locuitori, Spitalul din Caransebeş s-a văzut ieri dintr-o dată cu toate paturile din secţia de infecţioase ocupate.
Din cauza numărului mic de paturi, în secţie există probleme organizatorice, o parte dintre bolnavi trebuind să fie internaţi la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.
Şerfa de secţie, doctor primar în boli infecţioase Georgeta Jumanca a spus că în lumina reformei sanitare cu reduceri progresive de număr de paturi, secţia respectivă a rămas un simplu compartiment cu doar 10 paturi ceea ce este total insuficient mai ales în asemenea situaţii. Pe lângă aceste cazuri, în secţie mai sunt internaţi şi bolnavii de rutină care sunt bolnavi de hepatită, paritidită complicată, meningită sau alte boli infecţioase.
În urma tratamentului cu vermitoxice, larva de trichină este omorâtă, dar rămâne închistată în masa musculară unde se calcifică şi cu timpul se transformă într-un nodul inactiv.

domeniu: