Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Reformele în justiţie din România şi Bulgaria monitorizate şi după aderare

Comisarul european pentru justiţie şi afaceri interne Franco Frattini a precizat luni că Bulgaria şi România vor fi monitorizate de către Bruxelles în implementarea reformelor în domeniul justiţiei şi după aderare, informează site-ul Agenţiei de ştiri Novinite. Franco Frattini a ajuns în capitala Bulgariei, Sofia, luni, pentru a evalua progresele înregistrate de vecinii noştri de la sud de Dunăre în implementarea reformelor în domeniul justiţiei, în vedere aderării la Uniunea Europeană.

El este de părere că Bulgaria şi România pot intra în UE la data stabilită, 1 ianuarie 2007. Monitorizarea viitoare va fi stabilită ulterior de autorităţile de la Bruxelles şi cele din Bulgaria, respectiv România.

Oficialul european s-a întâlnit cu purtătorul de cuvânt al Parlamentului Georgi Pirinski, cu preşedintele Georgi Parvanov, cu premierul Sergey Stanishev, precum şi cu ministrul de justiţiei Georgi Petkanov, mai arată sursa citată.

Cu toate că la începutul lunii mai, Frattini a lăudat 'enormul progres' al Bulgariei în domeniul justiţiei, la jumătatea aceleiaşi luni, comisarul pentru extindere Olli Rehn a amânat o decizie finală privind data aderării celor două ţări la Uniunea Europeană în 2007.

Premierul Stanishev pariază pe propria carieră politică că Bulgaria va adera la UE, data la care speră guvernului fiind ianuarie anul viitor, potrivit caledarului.

Un raport de monitorizare al celor două ţări menţiona că aderarea ar putea fi amânată cu un an, dacă vor înregistra un eşec în implementarea reformelor, în special eradicarea corupţiei, fraudei şi crimei organizate. Ultimul raport al Comisiei Europene arăta rezultate palpabile, investigaţii, procese, condamnări şi sentinţe exemplare, mai notează Novinite.

domeniu: 
categorie: 
Autor: