Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Regiile Consiliului Judeţean Suceava şi-au primit banii

Membrii CJ Suceava şi-au încheiat ieri activitatea pe 2002.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava , Gavril Mîrza , a convocat consilierii judeţeni pentru ultima şedinţă de lucru din acet an. După cum era de aşteptat cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2003 ale regiilor de subordonare judeţeană şi ale activităţilor extrabugetare.
Într-o atmosferă destinsă, cauzată de Sărbătorile Crăciunului, consilierii judeţeni au aprobat cu unanimitate de voturi cele şase puncte de pe ordinea de zi, trecând apoi la următoarea etapă a programului zilei de 27 decembrie.
Program care a continuat în faţa Prefecturii Suceava, unde preşedintele Gavril Mîrza şi membrii CJ au fost uraţi de grupuri de urători din judeţ.
Ultima etapă a programului din acest an a consilierilor judeţeni s-a consumat la restaurantul Gloria din Suceava unde s-a ciocnit un pahar de şampanie şi s-au făcut urări pentru anul care vine.

DRUMURI. În baza legii numarul 189/1998 privind finanţele publice locale, Consiliul Judeţean aprobă şi bugetele de venituri şi cheltuieli ale regiilor de subordonare judeţeană şi ale unităţilor finanţate din venituri extrabugetare. Una dintre aceste regii este Regia de Drumuri, Poduri şi Servicii de Utilităţi Publice Suceava, regie care şi-a estimat la partea de venituri 181 miliarde de lei, din care 180 miliarde din activitatea de bază şi un miliard din venituri financiare. De partea cealaltă la cheltuieli au fost prevăzute 172 miliarde de lei din care cheltuieli pentru exploatare 170 miliarde şi cheltuieli financiare 1,8 miliarde de lei. Conducerea regiei a estimat pentru anul care vine un profit brut de aproximativ nouă miliarde de lei, din care va rămâne un profit net de aproximativ 6,8 miliarde de lei. Cum dintotdeauna drumurile au necesitat investiţii majore, la capitolul investiţii pe 2003 au fost prinşi aproape 17 miliarde de lei.

AEROPORT. Regia Autonomă “Aeroportul” Suceava şi-a estimat pentru anul 2003 un buget de 23 de miliarde de lei, atât la partea de venituri, cât şi la partea de cheltuieli. Sursa de finanţare a cheltuielilor cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul viitor o constituie transferuri din bugetul propriu al judeţului, din venituri proprii, din venituri financiare şi venituri din alte activităţi.

domeniu: 
categorie: