Regizorul Radu Dinulescu va primi titlul de excelenţă din partea CL Arad

Radu Dinulescu, regizorul spectacolului "Himnus", care a obţinut, zilele trecute marele premiu la secţiunea Off a Festivalului de Teatru de la Avignon-Franţa, va primi Titlul de Excelenţă din partea Consiliului Local Arad, informează corespondentul AMOS News. Spectacolul "Himnus" de Gyorgy Schwaida, în regia lui Radu Dinulescu, este o producţie a Casei de Cultură a municipiului Arad şi a Teatrului „Fani Tardini“ din Galaţi. Din distribuţia spectacolului pus în scenă de regizorul arădean fac parte actorii Victoria Cociaş, Claudiu Bleonţ, Liliana Lupan, Aurel Batca, Gabi Velicu, Cristian Gheorghe, Vasile Danilă.

Potrivit celor afirmate de consilierul local Ionel Costin, cel care a propus acordarea titlului de excelenţă, regizorul Radu Dinulescu va primi această distincţie în prima şedinţă a Consiliului Local Arad "în semn de recunoaştere şi preţuire a activităţii profesionale, precum şi a preocupărilor constante de promovare a imaginii Aradului în ţară şi în lume".

"Domnul Radu Dinulescu, directorul Teatrului de Marionete din Arad, este unul dintre arădenii îndreptăţiţi să se bucure de recunoştinţa comunităţii locale pentru modul exemplar în care s-a implicat în activităţile culturale în general şi, în mod special, pentru spectacolul «Himnus» de Gyorgy Schwaida, a cărei regie îi aparţine", a menţionat Ionel Costin.

Regizorul Radu Dinulescu, a absolvit IATC în 1980 şi s-a afirmat pe scena Teatrului de Stat din Baia Mare, unde a obţinut premiul ATM pentru regia artistică a spectacolului „Leonce şi Lena“, de Georg Buchner. În anul 2000 iniţiază un proiect comun între Teatrul „Nottara“ şi Theatre Bourg-Neuf din Avignon, cu piesa „Lettre d'amour comme un supplice chinois“ de Arrabal, cu care realizează 23 de reprezentaţii în limba franceză la Festivalul Off Avignon.

Pentru Avignon off 2005, Dinulescu montează „Milla“, de Bernard Proust, care s-a bucurat de 12 reprezentaţii, iar la Avignon off 2006 s-a bucurat de succes piesa lui Vişniec – „Caii la fereastră“, versiunea franceză care a avut 20 de reprezentaţii.
În anul 2007, Radu Dinulescu a câştigat concursul CNC pentru finanţare de producţii cinematografice cu „A fi sau a nu fi“, documentar de lung metraj, şi cu „Cernozaurii“, un lung metraj de animaţie.

domeniu: 
categorie: 
Autor: