Relaţia culturală româno-luxemburgheză prin acţiuni bilaterale, în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană în 2007

Ministrul Culturii, Învăţământului Superior şi Cercetării al Marelui Ducat al Luxemburgului, Erna Hennicot-Schoepges, şi Ministrul Culturii şi Cultelor al României, acad. Răzvan Theodorescu, au decis, în urma dialogului pe care l-au avut in data de 29.03.2004, să întărească relaţia culturală româno-luxemburgheză prin acţiuni bilaterale, în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană în 2007. Se menţionează:

• Organizarea la Bucureşti, în 2005, a unei expoziţii de fotografii a artistului Edward STEICHEN, mare prieten al sculptorului Constantin BRÂNCUŞI.

• Organizarea unei serii de manifestări culturale bilaterale importante în perspectiva asocierii oraşului Sibiu la programul « Luxemburg şi Marea Regiune, capitala europeană a culturii, 2007 ». Printre manifestări s-ar putea include organizarea unei expoziţii comune între Muzeul Brukental din Sibiu şi Muzeul Naţional de Istorie şi Artă din Luxemburg. O altă activitate ar putea fi includerea oraşului Alba Iulia în itinerariul Vauban (30 de oraşe), prevăzut pentru 2007.

• Parteneriatul activ cu Casa Luxemburgului din Piaţa Mică, nr. 16 din Sibiu, inaugurată cu ocazia Vizitei de Stat în România a Alteţelor Lor Regale Marele Duce şi Marea Ducesă de Luxemburg.

• În final s-a convenit ca Ministrul Culturii şi Cultelor, domnul Răzvan THEODORESCU, să întreprindă o vizită oficială la Luxemburg pe 28 mai a.c., în cadrul inaugurării Centrului Cultural de Întâlnire de la Abaţia Neumünster.

domeniu: 
categorie: