Restaurante scumpe de Revelion, la Timişoara

Timişorenii au luat cu asalt restaurantele din oraş, pentru a-şi petrece Revelionul, deşi preţurile nu sunt foarte mici, informează corespondentul AMOS News. Majoritatea localurilor a stabilit preţuri ce variază în jurul a 200-250 lei de persoană. Oferta de lux a restaurantelor timişorene cuprinde însă şi delicii culinare mai deosebite, la preţuri mai mari, mai ales dacă petrecerea va fi încinsă de artişti de muzică populară.

Este cazul restaurantului "Clasic", unde vor concerta Liliana Laichici, Vasile Conea, Adi Bihoi, Mariana Savu, Mircea Nedelcu şi DJ Bebe, preţul pentru o persoană fiind de 350 lei. Meniul include terină de vânat, choux cu fois gras, canapes de piept de raţă cu mandarine, tartine cu icre negre şi roşii, camembert cu nucă şi struguri, melone prosciutto, somon fumé cu castraveţi, dar şi specialităţi de sărbători cum ar fi purcelul la tavă.

Alte delicatese din oferta de Revelion la restaurantul “Grădina Bănăţeană” sunt icrele de Manciuria, bărcuţe cu pastă de icre, piersici umplute cu salată franceză, pepene cu şuncă de casă, muleuri din fructe de mare în aspic, piept de curcan cu migdale. Oferta de la hoteluri cuprinde, de exemplu, pe lângă masa festivă, o noapte de cazare, la 750 lei/2 persoane. Meniul restaurantului de la Hotelul Timişoara cuprinde flan de peşte, mini-ecler cu crabi, roşii umplute cu tapenade, ouă de prepeliţă în caviar, pancake de porumb cu piept de raţă afumat.

Deşi sârbii celebrează Anul Nou peste două săptămâni, restaurantul "Karadjorde" pregăteşte surprize şi pentru amatorii bucătăriei sârbeşti, la un preţ de 60 de euro de persoană. Între specialităţi vor fi cârnaţii picanţi de casă, ardeii umpluţi cu smântână caimac ori prăjiturile cu miere şi nucă, după o reţetă tradiţională din Serbia.

domeniu: 
categorie: 
Autor: