Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Restructurarea Delegaţiei Permanente a PSD

Delegatia Permanenta a PSD decis, miercuri, organizarea de alegeri interne in vederea desemnarii candidatilor la Parlament, restrangerea acestui for si a stabilit termenul de 5 iulie pentru demisiile celor cu rezultate slabe la locale. Liderul PSD Adrian Nastase a precizat, intr-o conferinta de presa, ca aceste trei propuneri ii apartin, fiind acceptate de membrii Delegatiei Permanente.

In privinta candidatilor pentru alegerile parlamentare, Nastase a precizat ca ei vor fi validati de un grup larg de persoane, nu doar de un grup limitat, pe baza unei proceduri preliminare de desemnare in cadrul partidului.

A doua decizie consta in a prezenta Congresului extraordinar care va avea loc in luna august o noua formula de conducere la nivel central, decizie care, conform liderului PSD, 'va modifica, practic, intr-un mod esential, conducerea partidului' si va asigura 'separarea clara' a relatiilor partid-Guvern-Parlament. El a explicat ca, in actuala componenta, Delegatia Permanenta are 22 de membri, din care 20 sunt fie membri ai Guvernului, fie ai Parlamentului. Aceasta decizie, adoptata la propunerea sa, este inclusa in Hotararea privind restructurarea PSD, adoptata in unanimitate si prevede ca Delegatia Permanenta va fi mai restransa si va cuprinde reprezentanti ai organizatiilor judetene si ai municipiului Bucuresti.

Cea de a treia hotarare adoptata obliga forurile de conducere judetene ca, pana la 5 iulie, sa analizeze rezultatele la alegerile locale si sa stabileasca masurile necesare pentru indeplinirea criteriilor de performanta. Conform liderului PSD, presedintii consiliilor organizatiilor judetene care au rezultate inferioare celor din 2000 au responsabilitatea politica si morala de a-si asuma acest fapt si de a demisiona pana la 5 iulie. De asemenea, el a spus ca si primarii care au pierdut alegerile trebuie sa demisioneze din functiile de partid pana la 5 iulie.

domeniu: 
categorie: