Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Resurse umane

An nou cu şef nou la Poliţia Târnăveni (Mş)

Anul nou aduce cu sine şi un nou comandant la Poliţia municipiului Târnăveni. Noul comandant, Marcel Alexandru Grama, are 39 de ani şi este din Tg-Mureş. Ofiţerul este licenţiat în ştiinţe juridice şi lucrează în Poliţie din 1988.
Înainte de a câştiga concursul pentru ocuparea scaunului de comandant la Poliţia Târnăveni, Grama a activat ca ofiţer la biroul de investigaţii criminale a Poliţiei municipiului Tg-Mureş, iar ultima dată a lucrat la departamentul de Crimă Organizată.

Magistraţii mureşeni cer suspendarea unor hotărâri ale CSM

Asociaţia Magistraţilor din Mureş (AMM) solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea unor hotărâri care impun o limită de vârstă pentru pensionarea magistraţilor, deşi cadrul general al vârstei de pensionare este altul. Într-un comunicat remis presei de Horatius Dumbravă, judecător la Curtea de Apel Tg-Mureş, se arată că AMM contestă două hotărâri emise de Plenul CSM, prin care se impune o limită de vârstă pentru pensionare de 68 de ani, deşi cadrul general al vârstei de pensionare este altul, conform Legii 19/2000.

Slujbe pentru sfârşitul de an

Pentru acest sfarsit de an, slujbele oferite de Agentia Municipala de Ocupare a Fortei de Munca Bucuresti sunt, cum era de asteptat, mult mai putine, fiind vorba in total de 404 posturi vacante. Cele mai multe sunt pentru grupa muncitori calificati - 191 posturi, urmate de cele pentru muncitori necalificati - 103 posturi, studii medii - 75 si studii superioare - 35.

Noul director al Spitalului Universitar îşi va prelua funcţia

Referitor la stirile apărute în presă potrivit cărora noul director al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucuresti, Silviu Rădulescu, nu si-ar fi luat in primire postul, pentru că nu se află în ţată, Ministerul Sănătăţii face urmatoarele precizări: ''Dr. Silviu Rădulescu este in tara si nu in Statele Unite, pentru a-si vizita familia, asa cum au scris unele publicatii.

Înscăunarea prefectului de Dâmboviţa

Noul prefect al judeţului Dâmboviţa a fost instalat, în mod oficial, astăzi, în prezenţa ministrului secretar de stat Victor Paul Dobre. Aurelian Popa I-a succedat în funcţie celui care a renunţat la cel mai important post din judeţ pentru a putea reveni la funcţia de bază – aceea de medic chirurg. Prim ministrul Călin Popescu Tăriceanu a semnat, pe 21 decembrie, Hotărârile de Guvern nr. 1703 şi, respectiv, 1704, prin care vechiul prefect, dr. Jean Popescu, era eliberat la cerere din funcţie şi era numit, în locul acestuia, Aurelian Popa.

Cursuri RATB de calificare auto

Cursuri de calificare pentru conducatori vehicule si specializare. 1) Curs calificare conducatori auto categoria B - durata curs 1 luna in care teorie 40 ore; practica 30 ore; simulator 6 ore.Pret:3.360.000lei/cursant.
2) Curs calificare conducatori auto categoria C - durata 3,5 luni in care teorie 84 ore; practica 40 ore. Pret: 7.512.000lei/cursant.

Costel Simion, al doilea subprefect învestit azi în funcţie

Noul subprefect al Capitalei, Costel Simion, va depune juramantul la investirea in functie marti, 27 decembrie. Ceremonia va avea loc in prezenta secretarului de stat pentru Relatia cu Prefecturile si a reprezentantului Ministerului Administratiei si Internelor. Prefectul Mioara Mantale si subprefectul Catalin Deaconescu vor fi primii care il vor felicita pe noul coleg. Costel Simion il inlocuieste pe Serban Bucur, care a demisionat din functia de subprefect al municipiului Bucuresti pe 1 decembrie a.c.

Salariatii CEC restructuraţi primesc plăţi compensatorii

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care reglementeaza plata salariilor compensatorii pentru salariatii care vor fi afectati de procesul de restructurare a CEC si modul prin care se va vinde 5% din capitalul social al acestei institutii catre angajati si membri ai consiliului de administratie. De asemenea, in sedinta guvernului s-a analizat si situatia juridica a imobilelor aflate in patrimoniul CEC la data de 30 iunie 1996.

Stimulente pentru magistraţi

Ministrul justitiei, Monica Macovei, a hotarat ca judecatorii cu o vechime mai mare de trei ani in magistratura, care nu au revendicat drepturi salariale, vor primi 17 milioane lei drept stimulent, cifrele aratand ca este vorba de 372 de judecatori. Grefierii si arhivarii instantelor nu vor primi stimulente. Membrii personalului contractual - cum ar fi soferii - si consilierii de integrare vor beneficia, alaturi de magistrati, de aceste beneficii financiare.

Vlad Romano va conduce Spitalul Elias

Eugen Nicolăescu a revocat, prin ordin, consiliul de administraţie al Spitalului Clinic de Urgenţă Elias şi l-a desemnat pe Vlad Romano, alături de comitetul director, să preia atribuţiile ce legale.
Ministerul Sanatatii va lua toate masurile pentru aplicarea ordinelor privind revocarea consiliului de administratie si a comitetului director, precum si pentru numirea unui comitet director interimar la Spitalul Clinic de Urgenta Elias.

Tribunalul Botoşani pierde de la 1 ianuarie încă patru judecători

Începând cu data de 1 ianuarie 2006, Tribunalul Botoşani rămâne fără patru din cei mai experimentaţi judecători. După ce în urmă cu aproximativ o lună de zile judecătoarea Rodica Iftimie a decis să iasă la pensie, începând cu 1 ianuarie 2006 alţi patru judecători vor îndeplini condiţiile de pensionare.

Suceava/Prefectul şi subprefectul au renunţat la viaţa politică

Prefectul şi subprefectul de Suceava, Orest Onofrei şi Alexandru Băişanu, au luat examenele de atestare în funcţiile publice susţinute săptămîna aceasta la Bucureşti. Înainte de a intra în concurs, Onofrei şi Băişanu au demisionat din PNL şi respectiv PC, pentru a rămîne în administraţie. Ei şi-au înaintat demisiile întrucît din 1 ianuarie vor deveni înalţi funcţionari publici, iar această calitate este incompatibilă cu cea de membru al unui partid politic.

Directorii Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău rămîn în funcţii

Cei doi responsabili ai instituţiei beneficiază de un raport favorabil din partea superiorilor lor. Este vorba despre o analiză pe care au realizat-o reprezentanţii Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare pe baza datelor strînse din teren. Ştirea privind posibilitatea demiterii celor doi directori ai DSV Buzău a fost lansată în urmă cu o săptămînă de deputatul PD Cezar Preda. Informaţia a fost confirmată de prefectul de Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, care se declara la acel moment nemulţumit de prestaţia celor doi responsabili în timpul crizei aviare.

Subprefectul de Buzău şi-a dat demisia din PC

Subprefectul Buzăului, Alecu Vasile, şi-a dat demisia din Partidul Conservator. Responsabilul Prefecturii renunţă la politică pentru a se dedica administraţiei. De la 1 ianuarie, prefecţii şi subprefecţii vor deveni înalţi funcţionari publici şi nu vor mai avea voie să fie membrii de partid. Demisia lui Alecu Vasile din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei buzoiene a Partidului Conservator a fost aprobată marţi de Biroul Permanent al formaţiunii.

Crăciunul vine cu demisii la vamă

Incepand cu data de 21 decembrie 2005, prin ordin al vicepresedintelui A.N.A.F., seful Autoritatii Nationale a Vamilor, 9 lucratori vamali de la biroul vamal Vama Veche au fost destituiti din functia publica, conform art. 65 alin 2, lit g si j din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata. Acestia s-au facut vinovati de neexercitarea atributiilor de serviciu in vederea asigurarii supravegherii vamale si de neefectuarea controalelor de fond asupra gestiunii magazinelor duty free.

Prefecţi noi: Aurelian Popa - Dâmboviţa, Jecu Nicolae - Ilfov

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi eliberarea lui Jean Popescu, la cerere, din funcţia de prefect al judeţului Dâmboviţa şi numirea în această funcţie a lui Aurelian Popa. Aurelian Popa este absolvent al Institutului Agronomic 'Nicolae Bălcescu' din cadrul Facultăţii de Agricultură Bucureşti şi ocupa, până la numirea ca prefect, funcţia de director executiv la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dâmboviţa.

Directorul Casei de Pensii Argeş va fi schimbat

În 18 ianuarie va avea loc la Casa Naţională de Pensii concursul pentru şefia Casei de Pensii Argeş. Decizia de schimbare a actualului director Maria Cîrlan a fost luată ca urmare a scandalului care a avut loc în urmă cu două luni. Una dintre angajate a primit cadou de ziua ei de la colegi un spectacol susţinut de mai mulţi streaperi. Show-ul a avut loc chiar în clădirea care găzduieşte Casa de Pensii.

La concursul pentru şefia instituţiei participă un singur candidat, Marian Olărescu, soţul şefei de cabinet a prefectului Ion Cîrstoiu.

Subprefectul de Timiş vrea să rămână în administraţie

Prefectul de Timiş amână de la o zi la alta decizia de a alege cariera politică sau pe cea administrativă. Liberalul Ovidiu Drăgănescu, care este şi preşedinte al filialei judeţene, spune de luni bune că nu s-a decis încă, aşa că nu dă nici un răspuns clar. Pentru postul de prefect s-au anunţat deja câteva nume, tot de reprezentanţi ai PNL: Sorin Supuran, director al Autoritatea Rutieră Timiş, Laviniu Bedrosian, şef al Corpului de Control al Prefecturii, ambii apropiaţi ai actualului prefect, şi Viorel Coifan, consilier al primului-ministru şi etern contestatar al lui Drăgănescu.

Scaunele directorilor DSV Buzău se clatină

Autorităţile buzoiene vor propune conducerii Ministerului Agriculturii demiterea directorului Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, Alexandru Iancu, şi a directorului adjunct al instituţiei, Marijan Milea. Cei doi sunt acuzaţi că nu au gestionat bine criza provocată de apariţia gripei aviare pe teritoriul judeţului Buzău. Primul care a anunţat public sancţionarea celor doi directori ai Direcţiei Sanitar Veterinare a fost liderul PD Buzău, deputatul Cezar Preda.

Lista celor 15 directori de spitale interimari

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dat publicităţii lista celor 15 directori de unităţi spitaliceşti interimari : 1.Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni” Bucuresti
Dr. Claudiu Turculet,Director General Interimar

2.Spitalul Judeţean „Mavromati” Botosani
Dr. Mimor Ovidiu Florentin,Director General Interimar

3.Spitalul Clinic Caritas Bucuresti
Dr. Jansen Bogdan,Director General Interimar

29 de posturi noi pentru urmărirea acquis-ului comunitar

Numărul maxim de posturi finanţat pentru aparatul de lucru al ministrului delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării acquis-ului comunitar va fi suplimentat cu 29 posturi, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă adoptate în şedinţa din 14 decembrie. Aceste posturi vor fi finanţate prin bugetul Cancelariei primului-ministru. Dintre acestea, 19 posturi vor fi pentru Departamentul pentru luptă antifraudă, iar 10 posturi pentru Departamentul de implementare programe şi ajustare structurală.

Directori noi la Muncipal şi Elias

Ministrul sănătăţii a dat publicităţii astăzi numele celor doi directori interimari care vor prelua conducerea Spitalelor Municipal şi Elias. Aceştia sunt Silviu Rădulescu, reprezentantul Băncii Mondiale, la Bucureşti, expert pe probleme de sănătate şi Vlad Romano, fost şef al Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei şi fost secretar de stat pe probleme de adopţie.

Şefi noi în cadrul IJP Maramureş

La sediul IJP Maramureş s-a desfăşurat, zilele trecute, un concurs pentru ocuparea mai multor posturi de conducere în poliţia maramureşană. In urma rezultatelor obţinute de către candidaţi, au fost numiţi 'pe funcţii', după cum urmează:

• subcomisar Dumitru Marian - şef al Poliţiei oraşului Seini;
• comisar-şef Viorica Marincaş-adjunct al şefului Politiei Baia Mare;
• comisar Dinu Suciu - adjunct al şefului Poliţiei Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, au fost numiţi şi şefii de post pentru câteva posturi de poliţie comunale, astfel:

Poliţia Capitalei scoate la concurs 500 de posturi vacante

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti scoate la concurs 500 posturi de agenti de politie pentru patrule stradale. Cei interesati pot obtine informatii suplimentare la numarul de telefon 311.20.21 interior 22894/22892 sau prin accesarea paginii de internet a Politiei Capitalei, la adresa http://b.politiaromana.ro, precum si la sediul sau din str. Eforie nr 3-5, sector 5, Bucuresti.

Ministrul Sănătăţii îl numeşte mâine pe directorul Spitalului Judeţean Argeş

Şapte medici au depus CV-ul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean Argeş, după vacantarea ei ca urmare a directorului social democrat Constantin Păun. Dintre aceştia, doar doi au şanse reale pentru funcţiile de director general, respectiv director adjunct medical, şi anume ortopedul Gabriel Copceag şi urgentistul Gheorghe Frătoaica.