Reverenţă pentru Regele rock-ului

Astăzi, 16 august, zeci de mii de fani din toată lumea vor reveni la moda anilor '50 pentru a comemora 30 de ani de la trecerea în nefiinţă a "Regelui" Elvis Presley.

Cu această ocazie, la Graceland se va desfăşura un concert tributar, autorizat de Elvis Presley Enterprise Inc. Surpriza zilei o reprezintă un duet inedit Elvis-Lisa Marie Presley, pe piesa "In the Ghetto", care va fi postat pe site-ul Spinner.com pentru a marca 30 de ani de la dispariţia "Regelui".

Pentru realizarea acestui duet, producătorii au adăugat vocea Lisei Marie peste versiunea originală a tatălui ei, care a apărut pe piaţă în 1969. Site-ul va difuza şi un interviu cu Lisa Marie Presley.

Autorităţile oraşului Memphis se aşteaptă ca peste 50.000 de fani să vină la mormântul lui Elvis pentru a-i aduce un omagiu, la împlinirea a 30 de ani de la moartea sa.

Priscilla Presley, fosta soţie a starului, dar şi membri ai formaţiei artistului vor fi prezenţi la evenimentele organizate anul acesta - concerte comemorative, concursuri de imitaţie.

În România, mai exact în Bucureşti, va avea loc, în această seară, o întâlnire a fan-clubului Elvis Presley, la Habana Club.

Elvis a făcut istorie cu muzica sa, cu apariţiile televizate, iar prin prezenţa spectatorilor la show-urile sale se băteau recorduri de casă. A jucat în 33 de filme de succes.

Elvis Aaron Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935, în Tupelo (Mississippi). Fratele sau geamăn, Jessie Garon, a murit, însă, la naştere. În 1948, împreună cu familia, s-a mutat la Memphis (Tennessee), iar în 1953 a absolvit liceul Humes. Un an mai târziu, îşi începe cariera muzicală împreună cu legendara companie Sun Records.

După ce în 1955 contractul său a fost vândut celor de la RCA Victor, în ’56, Elvis era deja o senzaţie internaţională. Pe 24 martie 1958, Elvis este înrolat în armata SUA, iar în noiembrie 1959, o cunoaşte pe fiica vitregă a Capitanului Joseph Beaulieu, Priscilla Ann, în vârstă de 14 ani şi jumătate.

În ’73 este spitalizat, fiind diagnosticat cu pneumonie şi hepatită. De ceva vreme, el avea şi probleme cu dependenţa de medicamente, se lupta cu greutatea, iar lucrurile aveau să se înrăutăţească.

În ultimul an al vieţii sale, Elvis se desparte de Linda Thompson (cu care era împreună din ’72) şi după câteva săptămâni o cunoaşte pe Ginger Alden, cea care îi va fi alături până la sfârşit.

Pe 16 august 1977, Elvis se ocupa de ultimele detalii ale turneului (avea programat un concert la Portland, pe 17 august) şi se relaxa împreună cu prietenii şi apropiaţii. Elvis se retrage în apartamentul său, în jurul orei 7 dimineaţa, pentru a se odihni. Mai târziu, în aceeaşi dimineaţă, este găsit mort, cauza fiind un atac de cord.

domeniu: 
categorie: