'Reverie autumnală' de Vitalie Butescu, la Slatina

La Galeria „Artis” din Slatina a avut loc vineri 26 septembrie vernisajul expoziţiei de pictură „Reverie autumnală” de Vitalie Butescu.

Expoziţia este organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România, Consiliul Judeţean Olt şi Muzeul Judeţean Olt.
Vitalie Butescu s-a născut la 3 octombrie 1972, în localitatea Ştefan Vodă din Republica Moldova. În 1990 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plamadeala” din Chişinău, secţia pictură, la clasa maestrului Sergiu Fusu. În 1997 a absolvit Academia de Arte “Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă fiind executată sub îndrumarea maestrului Ioan Nica.

butescu1

Clown

A expus încă din timpul facultăţii la galeriile UAP din Cluj, Alba, Timişoara, Arad, Braşov. A fost premiat pentru lucrarea de licenţă de Galeria „Artis” din Timişoara.

În perioada 1996 – 1998 Vitalie Butescu a participat activ la expoziţiile bienale organizate de UAP. Expune şi în galerii private din Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia. În 1999 se stabileşte la Londra. Expune la „Harlequin Gallery”, fiind acreditat de Basewater Road pentru expunere şi vânzare de lucrări profesioniste.

butescu2

Portret

În martie 2005 a participat la ShopArt la Hotelul Sofitel din Bucureşti, iar în iulie şi august a participat la Tabăra Internaţională de Artă Plastică „Nicolae Grigorescu” Medgidia şi, respectiv, la Tabăra Internaţională de Artă Plastică Inter-Art Aiud. De asemenea, în septembrie participă la cea de-a IV-a ediţie a atelierului de creaţie „Peisagisti în grădina Palatului Cotroceni”.

butescu4

Vilă

În mai 2007 participă la Tabăra de creaţie „Pictori de azi la Balcic”.
Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.
Expoziţii  personale: 1997 septembrie – Art Gallery, Timişoara; 1997 decembrie – Galeria BCU din Cluj Napoca; 1998 decembrie – Art Gallery, Timişoara; 2005 februarie – Comisia Naţională Română pentru UNESCO; 2005 mai –  Paris, sub patronajul UNESCO Clubs; 2006 februarie – Comisia Naţională Română pentru UNESCO; 2006 septembrie – Galeria Silva Buşteni; 2007 februarie – ArtJazzClub Bucureşti; 2007 martie – Galeria Artis Bucureşti; 2007 iulie – Galeria Artis a Muzeului Judeţean Olt.
Vitalie Butescu are lucrări în colecţii particulare din România, Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia, Marea Britanie, SUA, precum şi în muzee de artă contemporană din Bucureşti – Cotroceni, Aiud, Medgidia.

„Lumea lui Butescu cel de azi e populată de regi şi bufoni, o aristocraţie a deghizării, de femei şi bărbaţi, o erotică a deghizării, de clovni travestiţi în bufoni pentru a masca arlechinii ce zac în adâncurile lor. Ei poartă măşti şi costume, evantaie si umbrele: ele ocultează şi exhibă.” (Victor Niţelea).

domeniu: 
categorie: