Revista 'Vacanţa la Ţară' a fost lansată vineri

Revista “Vacanţe la Ţară” va apărea lunar şi va avea ca principal scop promovarea turismului rural. Revista este destinată atât celor care vor să călătorească prin satele româneşti, cât şi proprietarilor de pensiuni turistice şi agroturistice din reţeaua A.N.T.R.E.C.. De asemenea, cei care doresc să înceapă o afacere în turismul rural vor putea găsi în paginile revistei multe informaţii utile.

În fiecare număr, revista va oferi cititorilor săi reportaje din diverse zone ale ţării unde există pensiuni incluse în reţeaua A.N.T.R.E.C., interviuri cu personalităţi; de asemenea, vor exista şi alte rubrici permanente: “Viaţa în verde”, “Portret”, “Retro”, “Evenimente”, “Lada de zestre”, “Redescoperă România”, “Legislaţie”. În plus, în revista “Vacanţe la Ţară” vom promova ofertele speciale ale filialelor A.N.T.R.E.C. şi programele lansate împreună cu Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

Am avut bucuria de a avea alături de noi la lansare pe Doamna Ileana Stana Ionescu, Dl Nicu Rădulescu, secretar de stat în ministerul de resort, Dl Ioan T. Morar, de la Academia Caţavencu şi mulţi alţi oaspeţi de seamă.
“A.N.T.R.E.C. este ca un bunic ce oferă vacanţe la ţară copiilor noştri. Revista “Vacanţe la Ţară” poate fi considerată un fel de scrisoare de la bunicii de la ţară pe care mulţi dintre copiii noştri nu îi mai au acolo”, spunea Dl Ioan T. Morar.

“Satele româneşti sunt destinaţii deosebite pentru vacanţe. Ne-am propus ca revista să conţină cât mai multe informaţii interesante pentru cei care doresc sa călătorească prin satele româneşti, dar şi pentru gazde, proprietari ai pensiunilor agroturistice,” a declarat Marilena Stoian, preşedintele A.N.T.R.E.C.

Pentru început, revista va avea un tiraj de 3.000 de exemplare, urmând ca în primăvară să ajungă la 5.000. Preţul de vânzare este de 35.000 de lei.

Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (A.N.T.R.E.C.) a fost înfiinţată în 1994. Misiunea A.N.T.R.E.C. este de a identifica, dezvolta şi promova ospitalitatea şi turismul rural românesc.

A.N.T.R.E.C. este o asociaţie recunoscută pe plan naţional şi internaţional ca un lider în dezvoltarea turismului rural românesc, în încurajarea conservării ecologice şi păstrării culturii tradiţionale româneşti.

Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural este membră a Federaţiei Europene de Turism Rural - EUROGITES. Preşedintele A.N.T.R.E.C., Maria Stoian, este vicepreşedinte EUROGITES.

În prezent, în reţeaua A.N.T.R.E.C.sunt incluse peste 800 de localităţi din 32 de judeţe. Organizaţia reprezintă peste 3.500 de pensiuni turistice şi agroturistice, oferind mai mult de 20.000 de locuri de cazare.

domeniu: 
categorie: