Revoltă în Ferentari

300 de persoane au ieşit, marţi seara, în stradă, în cartierul Ferentari din Capitală. Oamenii sunt nemultumiţi că au rămas fără energie electrică, după ce o echipă de la Electica Sud a debranşat cinci imobile de la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Forţele de ordine au intervenit pentru a linişti spiritele. Circulaţia pe Calea Zăbrăuţi a fost blocată, marţi, în jurul orei 17.00, când sute de persoane din cartierul Ferentari au ieşit în stradă şi au incendiat cauciucuri şi o saltea în semn de protest că au fost lăsaţi fără energie electrică.

'Circulaţia a fost blocată circa 10 minute. La faţa locului sunt 24 de jandarmi care au intervenit pentru a calma protestatarii deveniţi violenţi', a declarat locotenentul Sorin Despina de la Direcţia Generală de Jandarmi Bucureşti.

Oficialii Jandarmeriei au declarat că locuitorii din zonă sunt memulţumiţi să odată cu pierderea sursei de alimentare cu energie electrică nu mai au nici un fel de cale de a-şi încălzi locuinţele.

Protestatarii au cerut să vină în zonă un reprezentat al Primăriei Sectorului 5 şi au devenit violenţi când au constatat că sunt ignoraţi.

Locotenentul Sorin Despina afirmă că nici un protestatar nu a fost rănit în intervenţia jandarmilor.

Ei au spart geamurile unei autospeciale de pompieri care sosise în zonă pentru a stinge focurile provocate de protestatari.

Până la această oră nici un oficial al Primăriei nu a ajuns în zona Ferentari pentru a discuta cu locuitorii nemulţumiţi.

Poliţia a trimis în zona mai multe echipaje ale secţiilor din Sectorul 5. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Cristian Ciocan, a caracterizat situaţia ca fiind 'o tulburare gravă a ordinii publice'.

Scandalurile în Ferentari au izbucnit, luni seara, când zeci de oameni au ieşit în stradă şi au blocat circulaţia. Traficul a fost reluat în zonă în jurul orei 21.00, după intervenţia mai multor echipaje de poliţie care i-au determinat pe cei aflaţi în stradă să elibereze zona.

domeniu: 
categorie: