Rezultatele înregistrate în primul semestru de activitate Rafo - Balkan Petroleu

Compania Balkan Petroleum Ltd., acţionarul majoriar al S.C. RAFO S.A. Oneşti, a analizat activitatea societăţii în primul semestru - octombrie 2003 - martie 2004 pachetului majoritar de acţiuni şi a managementului operaţional. În urma acestei analize au rezultat următoarele: RAFO SA Onesti a prelucrat in aceasta perioada titei din import in valoare totala de 210 milioane dolari, acesta fiind finantat si aprovizionat cu participarea companiilor din grupul Balkan Petroleum (BKP).
In aceeasi perioada au fost exportate produse petroliere in valoare de peste 80 milioane dolari, restul produselor fiind vandute pe piata interna.
In perioada analizata, compania din Onesti si-a platit datoriile curente la Buget, in valoare totala de peste 3.200 miliarde lei, RAFO fiind unul dintre cei mai importanti contribuabili la Bugetul de Stat.

Analizand derularea proiectului RAFO - Balkan Petroleum pe primele sase luni, conducerea companiei a constatat ca mediul de afaceri nesigur, fiscalitatea ridicata si organizarea actuala a pietei interne sustin concurenta neloiala a statului, fapt pentru care Balkan Petroleum (BKP) in calitate de actionar titular majoritar a dat dispozitie Departamentului Juridic, sa actioneze conform prevederilor “Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului”.

In perioada de aplicare a procedurilor prevazute de legea respectiva, societatea RAFO S.A. Onesti, isi va continua activitatea si isi va indeplini obligatiile corelative asumate prin planul de reorganizare judiciara.

domeniu: 
categorie: