Ringier România lansează cotidianul gratuit COMPACT Bucureşti

Ringier România lansează mâine, 2 mai, în Bucureşti, primul ziar de calitate distribuit gratuit. COMPACT va apărea zilnic, de luni până vineri, într-un tiraj de 150.000 de exemplare, pentru care se estimează 300.000 de cititori. Ziarul este tipărit în format compact, are 16 pagini color, cu toate ştirile importante ale zilei, prezentate pe scurt. COMPACT se adresează unui public tânăr, activ, din mediul urban, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 ani.

Structura editorială a ziarului COMPACT va acoperi pe scurt toate domeniile de interes: intern, internaţional, economie sau people. Pagini speciale vor fi dedicate unor domenii de interes pentru publicul ţintă.

"COMPACT are o echipă editorială tânără, ceea ce ne ajută să înţelegem nevoile şi preferinţele celor pentru care scriem. Noi îi vizăm prin cotidianul nostru pe aceia care până acum nu citeau în mod frecvent ziare. Pe de altă parte, este o mare provocare să realizezi în fiecare zi cea mai bună selecţie de ştiri şi să le relatezi pe scurt. Avem totuşi un reper important în acest sens, ziarul gratuit lansat de Ringier anul trecut, la Praga - “24 Hodin”.’ – Laurenţiu Ciocăzanu, redactor-şef.

Toate exemplarele COMPACT vor fi distribuite în Bucureşti, în reţeaua mijloacelor de transport în comun. Asftel, COMPACT va avea peste 230 de puncte de distribuţie fixe, cu suporturi speciale, portocalii, care poartă sigla COMPACT şi de unde bucureştenii îşi pot lua zilnic ziarul gratuit pentru a-l citi pe drumul spre locul de muncă, spre şcoală etc.

Distribuţia va fi susţinută şi de echipe de tineri care vor oferi cotidianul trecătorilor. Punctul maximal al traficului de dimineaţă se situează între orele 7:00 şi 8:30; COMPACT va fi disponibil mai ales în acest interval, pentru că este de aşteptat ca publicul vizat de COMPACT să circule cu precădere între aceste ore.

“La începutul noului mileniu, lansarea cotidianelor gratuite a devenit un nou curent în întreaga lume. Într-o epocă a informaţiei disponibile gratuit pe internet, segmentul reprezentat de către tineri este mai greu de atras prin intermediul mediilor de comunicare clasice, dar, în acelaşi timp, este una dintre cele mai atractive ţinte pentru industria de publicitate. Experienţa din alte ţări a dovedit faptul că ziarele gratuite au posibilitatea de a capta exact atenţia acestor tineri, care nu sunt încă cititori de ziar. Am mare încredere în faptul că piaţa românească este pregătită în momentul acesta pentru acest concept nou. Şi Ringier are potenţialul de a răspunde acestei nevoi.” – Marco Stettler, director executiv COMPACT.

Publicatiile RINGIER ROMANIA sunt: Capital, Evenimentul Zilei, Libertatea, ProSport, Compact si revistele Bolero, Unica, Lumea Femeilor, Libertatea pentru femei, TVmania si TVsatelit, Bravo si BravoGIRL!.

domeniu: 
categorie: