În România sunt înregistrate peste 62.000 de organizaţii

In momentul de fata, in Romania sunt inregistrate peste 62.000 de organizatii, iar numarul angajatilor cu carte de munca din sectorul neguvernamental este de 90.000, in conditiile in care 68% dintre organizatiile active functioneaza exclusiv pe baza de voluntariat. De asemenea, ONG-urile au inregistrat venituri de 5.339.855.854 RON (circa 1,25 miliarde de Euro) la nivelul anului 2008.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) realizeaza bilantul de activitate al sectorului neguvernamental din Romania in cadrul conferintei Sectorul neguvernamental dupa 20 de ani – realizari si provocari , organizata in data de 7 octombrie 2010, incepand cu ora 09: 00, in Bucuresti, la Hotelul Howard Johnson Grand Plaza, din Calea Dorobantilor 5-7.

La eveniment si-au confirmat participarea Primul Ministru al Guvernului Romaniei, Emil Boc, Karen Fogg, Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti in perioada 1993 – 1998, Rayna Gavrilova, Directorul executiv al Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, Steinar Egil Hagen, Directorul General Adjunct in cadrul Departamentul pentru Europa Centrala si Mecanismul Financiar SEE, Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, precum si peste 250 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din Romania.

In cadrul conferintei va avea loc lansarea raportului „Romania 2010. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari”, ce isi propune sa realizeze un bilant al dezvoltarii sectorului neguvernamental, oferind in acelasi timp o imagine de profunzime a acestui sector in prezent, din diverse perspective, insotite de recomandari care sa sustina consolidarea si sustenabilitatea sa.

domeniu: 
categorie: