Romii şi-au făcut ziar

Astăzi a fost lansat la Piteşti primul ziar destinat rromilor. El se numeşte ,,Vocea rromilor,, este săptămînal naţional de atitudine şi apare în 12 pagini. Costurile sînt suportate de Palatul de Aramă de la Costeşti, mai precis de prinţul Dan Stănescu, fiul regelui Tortică. Prinţul a declarat în exclusivitate pentru AMOS NEWS că apariţia acestui ziar era necesară pentru a fi mai aproape de necazurile ţiganilor:,, Guvernul ne-a neglijat, chiar şi reprezentanţii etniei rromilor. În acest ziar vrem să spunem păsurile ţiganilor şi romînilor şi să încercă să ne ajutăm unii pe ceilalţi. Şi eu, şi tatăl meu vrem o împăcare a rromilor între ei şi a lor cu romînii,,.

Directorul ziarului este un vechi gazetar din Piteşti, Florian Silişteanu. Acesta recunoaşte că ,,este cea mai frumoasă nebunie ca să duci de mînă un copil de culoare printre sutele de ziare româneşti. E momentul în care lumina soarelui , a adevărului, să spargă o dată fereastra de atîta amar de vreme închisă în inima ţiganului,,.

Săptămînalul ,,Vocea rromilor'' va fi editat într-un tiraj de 25000 de exemplare şi a fost deja distribuit în toată ţara.

domeniu: 
categorie: