Rudele artistului Liviu Cornel Babeş vor beneficia de drepturile acordate unui erou-martir

Soţia şi moştenitorii de gradul I ai artistului Liviu Cornel Babeş vor beneficia de drepturile prevăzute în legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind declararea ca erou-martir a lui Liviu Cornel Babeş, proiect iniţiat de senatorul de Braşov Nicolae Vlad Popa (PLD).

“Liviu Cornel Babeş a fost unul dintre românii care au dat semnalul de luptă împotriva regimului comunist. Cred că astăzi, prin votul nostru, noi nu facem altceva decât să-i fim recunoscători acestui erou” a declarat deputatul PNL de Braşov Gheorghe Gabor, membru al Comisiei juridice.

Pe data de 2 martie 1989, artistul plastic Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc, pe pârtia 'Bradul' din Poiana Braşov, fluturând, printre flăcările care îl cuprinseseră, o pancartă pe care scria: 'Stop Murder, Braşov = Auschwitz'.

Gestul artistului s-a vrut un viu protest faţă de regimul comunist din România şi faţă de modul în care a fost înăbuşită revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov, din 1987.

domeniu: 
categorie: