Rugby: Steaua s-a impus pe terenul lui Dinamo

Steaua şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul Diviziei Naţionale de rugby, după ce s-a impus, cu 30-29, pe terenul marii rivale, Dinamo.

Deşi a beneficiat de clemenţă din partea Federaţiei Române de Rugby, care a redus suspendările mai multor dinamovişti, gruparea din Ştefan cel Mare a obţinut doar două puncte din derbiul cu Steaua şi va trebui să lupte din greu pentru a-şi asigura locul al doilea care îi asigură un meci pe teren propriu în semifinale.

Partida dintre Dinamo şi Steaua a fost una de bun augur în primele 60 de minute, când cele două formaţii şi-au văzut efectiv de joc şi au reuşit să puncteze prin diferite procedee. Finalul a fost unul extrem de tensionat, nervii aducând şi inevitabilele încăierări.

Mai mult, disputa a înregistrat numeroase schimbări de scor, Dinamo şi Steaua aflându-se, pe rând, la conducerea jocului.

Steaua a deschis scorul prin Florin Vlaicu, din lovitură de pedeapsă, dar Dinamo a egalat prin Vali Calafeteanu, tot din lovitură de pedeapsă, şi a preluat conducerea, cu 10-3, graţie eseului reuşit de Burcea şi transformat de Calafeteanu.

Steaua a întors rezultatul şi a condus cu 13-10, după dropul lui Dumbravă şi eseul lui Cazan transformat de Vlaicu. Bigiu a reuşit un eseu pentru Dinamo, care a condus cu 15-13, dar Steaua a revenit şi s-a distanţat la 20-15, după eseul lui Vasile Rus şi transformarea lui Vlaicu.

Finalul de primă repriză a aparţinut dinamoviştilor. Gall a restabilit egalitatea cu o încercare reuşită după o intercepţie a lui Ciuntu, iar Calafeteanu a transformat pentru a stabili scorul pauzei, Dinamo - Steaua 22-20.

În partea a doua, cele două formaţii au mai reuşit câte un eseu pe pachetul de înaintare, prin Raţiu, respectiv Nere, şi câte o transformare, prin Calafeteanu, respectiv Vlaicu, dar diferenţa a făcut-o Vlaicu, jucător care a fost mai eficient şi a transformat şi o lovitură de pedeapsă.

Dinamo - Steaua s-a încheiat 29-30, deşi gazdele s-au impus la capitolul eseuri, 4-3, fiind singura formaţie care a obţinut bonusul ofensiv pentru cel puţin patru eseuri marcate.

Cu cinci etape înainte de finalului play-off-ului, Steaua are 68 de puncte, Dinamo are 56 de puncte, Farul rămâne cu 55 de puncte, iar Universitatea Baia Mare are 54 de puncte şi un meci mai puţin disputat. Cele patru formaţii sunt calificate în semifinale, urmând ca Dinamo, Farul şi Baia Mare să se lupte pe finalul de play-off pentru locul al doilea, ultimul care asigură disputarea semifinalei pe teren propriu.

domeniu: 
categorie: