Ruperile de nori au provocat inundaţii în Bihor

Ploile repezi şi abundente din ultimele zile au produs inundaţii în judeţul Bihor. Sute de gospodării şi sute de hectare de terenuri au fost acoperite de ape. Pe unele porţiuni ale căii ferate se circulă cu mari restricţii de viteză. Astfel, pe raza comunei bihorene Abrămuţ a avut loc o rupere de nori. În urma cantităţii abundente de precipitaţii, pârâul Valea Lighetului din localitate a ieşit din matcă şi a inundat 70 gospodării şi 15 ha terenuri agricole.

În aceeaşi zi, poliţiştii Postului de Poliţie Uileacu de Beiuş au fost sesizaţi în legătură cu faptul că în urma ploilor abundente căzute pe raza comunei Uileacu de Beiuş, apele văilor din zona satului Prisaca au ieşit din matcă. 45 de gospodării inundate, 100 de hectare terenuri agricole şi 5 km de drum avariat, acesta este bilanţul revărsării apelor.

Cantitatea uriaşă de precipitaţii a făcut pagube şi în comuna Vârciorog, unde pârâul Valea Fâşca din localitatea cu acelaşi nume a ieşit din matcă, inundând 10 gospodării şi 50 ha terenuri agricole. Tot în aceeaşi zi, în comuna bihoreană Şoimi, în satele Codru şi Dumbrăviţa de Codru au fost inundate 45 gospodării, 100 ha terenuri agricole şi au fost distruşi 10 km de drum comunal. În urma inundaţiilor din localităţile bihorene nu s-au înregistrat victime.

De parcă apa nu era suficientă, în aceeaşi zi pe porţiunea de cale ferată de pe relaţia Holod - Beiuş, în apropierea staţiei C.F.R. Ioaniş, în urma ploilor căzute, terasamentul de cale ferată a fost spălat de precipitaţiile abundente pe o distanţă de 50 metri.

În aceste condiţii circulaţia feroviară a fost întreruptă timp de două ore, iar trenul personal care circula pe traseul respectiv a înregistrat o întârziere de 120 de minute. Ceferiştii au intervenit pentru consolidarea infrastructurii terasamentului de cale ferată iar circulaţia în zonă a fost reluată, desfăşurându-se cu restricţie de viteză.

categorie: 
Autor: