Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

S-a decis înfiinţarea unei noi Comisii permanente, destinată românilor de pretutindeni

Preşedintele Comisiei pentru regulamentul Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Iustin Cionca Arghir, a anunţat, miercuri, că membrii forului au decis înfiinţarea unei noi Comisii permanente, destinată românilor de pretutindeni.

Printre atribuţiile noii comisii, se numără dialogul cu organismele similare ale parlamentelor altor state, dar şi avizarea persoanelor propuse în funcţii de conducere în instituţiile care se vor ocupa de românii din străinătate.

Potrivit lui Cionca - Arghir, amendamentul la Regulamentul Camerei Deputaţilor, adoptat în şedinţa de marţi prin votul reprezentanţilor PDL, UDMR şi al minorităţilor, prevede că noul for va avea un regim special, asemenea comisiilor de Regulament, IT şi Egalitate de şanse, în sensul că deputaţii care vor fi desemnaţi ca membri, au dreptul să activeze şi în alte comisii permanente. "Modificarea merge la Biroul Permanent, urmează ca liderii de grup să negocieze componenţa Comisiei, din care vor face parte şi independenţii", a precizat Arghir. 

El a subliniat că celelalte propuneri de modificare a Regulamentului, care vizează grupul independenţilor, au fost amânate pentru că "nu există voinţă politică în acest moment pentru adoptarea lor". "Am amânat, nu vreau o forţare a situaţiei, să nu se interpreteze că vrem să-i ajutăm pe independenţi.  Dar ar trebui să fie reglementată situaţia lor şi la Cameră, ca la Senat, unde există deja un grup al independenţilor", a opinat deputatul PDL.

Democrat-liberalul a precizat că şi reprezentanţii UDMR i-au transmis că au obiecţii în privinţa independenţilor,  aceştia considerând că Regulamentul "este făcut pentru partide, nu pentru independenţi".

Solicitarea de înfiinţare a Comisiei pentru românii de pretutindeni aparţine deputatului PDL William Brânză, care invocă, în expunerea de motive,"nevoia acută de reprezentare a românilor din afara frontierelor", ţinând cont de statisticile care arată că numărul românilor din diaspora depăşeşte 10 milioane.

Deputatul PDL Iustin Cionca-Arghir a depus în această sesiune parlamentară mai multe amendamente la Regulamentul Camerei, potrivit cărora deputaţii independenţi se pot constitui legal în grup parlamentar şi nu îşi mai pierd calitatea de membri ai unei comisii, la propunerea grupului parlamentar din care au plecat.

domeniu: 
categorie: