S-a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru execuţia lucrărilor de finalizare a digului de larg din Portul Constanţa

Comisia de evaluare a ofertelor depuse la licitaţia deschisă privind achiziţia lucrărilor de construcţii pentru „Finalizarea digului de larg din Portul Constanţa” a desemnat firma câştigătoare. După evaluarea celor 11 oferte, s-a stabilit că cea mai bună din punct de vedere economic este oferta firmei germane JOSEF MOBIUS BAU AG. Valoarea acesteia este de 80.548.371,62 euro, fără TVA, pentru o perioadă de 18 luni.

Deschiderea ofertelor pentru licitaţie a avut loc pe 18 februarie 2010, la sediul Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ SA Constanţa. Pentru participarea la licitaţie au procurat documentaţia gratuită 59 companii din ţară şi străinătate. 
Comisia de licitaţie a fost compusă din reprezentanţi ai CN ”APM” SA Constanţa şi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
                  
Prin finalizarea digului de larg din Portul Constanţa se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare şi a siguranţei navigaţiei, precum şi reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra infrastructurii existente în bazinul portuar. Proiectul constă în extinderea cu 1.050 m a digului de larg existent, până la atingerea lungimii proiectate iniţial, de 5.900 m.

domeniu: 
categorie: