Salariaţii de la ARO Câmpulung, în greva foamei

Aproximativ 50 de salariaţi de la ARO Cîmpulung au intrat, luni seara, în greva foamei, dupã ce, în cursul aceleiaşi zile, protestaserã alãturi de colegi de-ai lor pe platoul din curtea uzinei nemulţumiţi cã nu şi-au mai primit salariile de cîteva luni. Muncitorii au ocupat sala de consiliu a uzinei şi au anunţat cã nu vor renunţa la protest decît în momentul în care îşi vor primi salariile restante. Ei spun cã oricum sînt în greva foamei de patru luni, acesta fiind momentul în care uzina a sistat plãţile salariale cãtre muncitori. Greviştilor foamei li se asigurã asistenţã medicalã.

'Muncitorii nu şi-au mai luat salariile de patru luni. Oamenii spun cã le mor copiii de foame. Nu vãd nici o soluţie acum. Avem nevoie urgent de cel putin 13 miliarde de lei, valoarea salariilor pe luna aprilie', a declarat Nicolae Matea, directorul uzinei.

Marţi, Matea şi 20 de sindicalişti se aflau la sediul APAPS pentru negocieri, dupã ce cu o zi în urmã firma Cross Lander, deţinãtoarea unei linii de montaj ARO în Brazilia, a fãcut uzinei din Cîmpupung Muscel o ofertã de privatizare.

Datoriile uzinei ARO Cîmpulung se ridicã la circa 15 milioane de dolari, aproape douã milioane reprezentînd valoarea salariilor restante.

Directorul Nicolae Matea a declarat cã, în cazul unui rãspuns negativ din partea APAPS, nu exclude varianta demisiei.

domeniu: 
categorie: