Salonul Gurmand

În perioada 30 martie – 3 aprilie, se găteşte, se discută şi se degustă în mansarda Cărtureşti Verona. Citim cărţi de bucate slăbite la preţ de post, polemizăm pe marginea bucătăriei româneşti şi ne împărtăşim din secretele vinurilor podgoriilor autohtone.

Periplul dantesc prin Purgatoriul Postului ascute simţurile şi ne pregăteşte pentru festinul adecvat sarbătoririi Învierii.


Originea unor preparate care fac mândria bucătăriei româneşti, cum ar fi micii sau sarmalele, este deseori pusă sub semnul întrebării. Împreună cu Editura Humanitas vă provocăm să răspundeţi dilemei dacă există sau nu bucătărie autentic românească. Ne ajută să lămurim problema Valentin Uritescu, care şi-a împrumutat vocea pentru realizarea audiobookurilor Gastronimicele, cu reţetele năstruşnice ale lui Pastorel Teodoreanu.
Vedem apoi cum s-au raportat la tradiţiile culinare marketingul şi publicitatea locală într-o dezbatere moderată de antropologul Bogdan Iancu şi publicitarul Florin Dumitrescu.
Teoriile gastronomice se susţin însă numai printr-o bună practică în bucătărie aşa că i-am invitat la o demonstraţie culinară pe Viorel Copolovici care ne va îmbia gusturile cu un melanj de arome şi pe Ana Ponta care vine sa evoce mult iubita bucătărie a bunicii, cu dulapul ei plin de mirodenii şi reţete inventate pe loc.
Alături de o mâncare gustoasă stă bine, întotdeauna, un vin de soi ales. Ne vor ghida printre istorii şi viţe nobile oenologii unor cunoscute podgorii: Viticola Sarica Niculiţel şi Domeniul Coroanei Segarcea. La desert degustăm ciocolată fină, creaţia maestrului Valter Bovetti, originar din Cuneo (Piemonte), ce a fondat în regiunea Perigord din Masivul Central Francez propria sa fabrică de ciocolată.
Vă aşteptăm aşadar la târg cu reduceri între 10% şi 20% la cărţi bune de mâncat şi cu pofte de gurmand, se arată într-un comunicat al Librăriilor Cărtureşti.
Parteneri media: GoodFood, bucătăria.net, metropotam, port.ro
Eveniment realizat cu sprijinul Bilancia şi Aroma Center.(Mariana Andronic)

domeniu: