Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sănătate

A incetat din viata otolaringologul prof. univ. dr. Ermil Tomescu

In ziua de 25 Decembrie a incetat din viata unul dintre cei mai reputati specialisti in otorinolaringologie, prof.univ.dr. ERMIL TOMESCU.

A profesat vreme indelungata ca medic specialist in unitati medicale din Cluj, prin mainile sale, ca dascal, trecand cateva generatii de studenti de la UMF Cluj.

Funeraliile vor avea loc Miercuri, 28 Decembrie, la Cluj Napoca.

Peste 1.510 de cazuri medicale au fost tratate de Serviciul de Ambulanţă în Capitală

Peste 1.500 de cazuri medicale au dat bătaie de cap ambulanţierilor bucureşteni, în perioada Crăciunului. 936 dintre ele au fost urgenţe. Cazurile au început să apară încă din Ajunul Crăciunului, deşi era considerată zi de post negru.

Bilanţul arată astfel: peste 200 dintre cazuri au fost de ordin digestiv, s-au mai înregistrat aproximativ 200 de afecţiuni cardiace şi peste 300 de probleme respiratorii.
Au mai fost fost două naşteri şi 11 tentative de sinucideri.

 

Starea de sănătate a lui Gheorghe Comăneci este stabilă

Starea de sănătate a lui Gheorghe Comăneci - tatăl Nadiei Comăneci - este stabilă. Pacientul a primit o serie de transfuzii de sânge după ce a suferit o hemoragie digestivă noaptea trecută.

Gheorghe Comăneci este internat la Spitalul Universitar din Capitală cu diagnosticul ciroză decompensată.

Analizele de sânge au relevat o hemoglobină scăzută (8 în loc de 12).

Gheorghe Comăneci a fost internat iniţial la Secţia de terapie intensivă a spitalului din Oneşti, unde medicii au încercat să îl stabilizeze timp de aproximativ cinci ore.

Campanie pentru SIDA HelpLine

Asociaţia Românã Anti-SIDA (ARAS) vine la acest final de an cu o nouã campanie pentru SIDA HelpLine. Campania se numeşte “Decizii” şi cuprinde douã coordonate: un spot neconvenţional şi consiliere între egali.

Scopul proiectului este informarea şi sensibilizarea persoanelor care trãiesc cu HIV, dar şi a persoanelor care au nevoie de informaţii pentru a nu se mai teme de HIV.

Ţuţuianu: Dacă PDL ţine musai să economisească nişte bani, îi dau eu nişte direcţii

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat că cele 20 de milioane euro care urmau să fie alocate pentru alegeri ar însemna o cafea şi o apă plată pe cap de român.

 „Argumentul numărul unu al PDL este o cafea şi o apă plată pentru democraţie. Prima scuză care le-a ieşit pe gură pentru explicarea anomaliei comasării alegerilor a fost cea financiară. S-a invocat economisirea unei sume de aproximativ 20 de milioane de euro. Adică un euro pe locuitor. Sau, grotescul, ca să fie complet, o cafea şi o apă plată pe cap de român”, a declarat senatorul PSD.

Focar de rabie în comuna Produleşti

Carantină în comuna dâmboviţeană Produleşti, după ce s-a constatat existenţa rabiei la o vulpe care a intrat într-o gospodărie. Oamenii au intrat în contact cu vulpea. 10 copii şi patru adulţi au ajuns, miercuri seara, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru a primi îngrijiri.

Se pare că vulpea a intrat în gospodăria unui localnic din Produleşti, unde a omorât trei câini. Proprietarul a omorât vulpea şi a dus-o pe câmp, iar acolo a fost găsită de nişte copii care au pus mâna pe ea.

Crucea Roşie îi colindă pe donatorii Băncii de Alimente

Crucea Roşie Româna organizează, Miercuri, 21 Decembrie a.c., începând cu ora 18.00, la Real Vitan, o seară de colinde dedicată susţinatorilor proiectului Banca de Alimente, lansat în urmă cu doi ani în parteneriat cu Televiziunea Română.

Programul de colinde va fi sustinut de naistul Nicolae Voiculet, grupul Meloritm si cercul de balet Arabesc de la Palatul Copiilor, precum si de un grup de voluntari ai Crucii Rosii Romane.

Cooperarea româno-elveţiană în domeniul Sănătăţii, continuă

Ministerul Sănătăţii va beneficia, în perioada 19 Decembrie 2011-6 Decembrie 2019, de o finanţare nerambursabilă, în valoare de 10 milioane franci elveţieni, pentru dezvoltarea unor programe de pregătire a personalului medical (medici şi asistenţi medicali) din toate unităţile sanitare, în specialităţile urgenţă, terapie intensivă pediatrică şi neonatală, precum şi medicină primară.

Ziua Supravietuitorului de Cancer: Şi totuşi se poate - Există o şansă

Pentru al optulea an consecutiv, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, a organizat la Braşov, în perioada 16-18 Decembrie, “Ziua Supravieţuitorului de Cancer”.

Acest eveniment celebreaza succesul supravietuitorilor in lupta cu o maladie considerata pana nu demult, incurabila – cancerul. Povestile emotionante de viata ale acestor luptatori, determinarea lor, optimismul si vointa de a duce o viata normala se constituie intr-un exemplu pentru toate persoanele afectate de aceasta boala.

ARAS cere încetarea violenţei împotriva persoanelor implicate în prostituţie

ARAS – Asociaţia Româna Anti-SIDA, organizaţie neguvernamentală non-profit, ce oferă servicii de prevenire a infecţiei cu HIV pentru publicul larg şi pentru persoane vulnerabile, precum şi servicii de asistenţă socială pentru persoanele afectate de HIV/SIDA, înaintează o scrisoarea deschisă autorităţilor.

Prezentăm documentul:

Rectorul Vasile Astărăstoae a fost reales la conducerea UMF

Rectorul Vasile Astărăstoae a fost reales la conducerea UMF. Potrivit rapoartelor Comisiei Electorale de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Vasile Astărăstoae a primit 480 de voturi din partea cadrelor universitare. Următorul s-a clasat Ştefan Georgescu care a primit doar de 208.

Reprezentanţii studenţilor i-au acordat actualului rector 19 voturi şi profesorului Georgescu şase.

Atenţie!!! Plumb, arseniu sau crom în cosmeticele de la colţ de stradă

Pudră, fond de ten, farduri ce conţineau metale grele, erau expirate sau nu aveau etichetă cu ce substanţe conţine, asta au găsit inspectotii OPC la 20 de firme care comercializau produse cosmetice.

La Galaţi, 20 de firme care comercializau produse cosmetice au fost verificate. Toate, fără excepţie, aveau probleme.

171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate în primele 5 luni

Un număr de 171 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate în primele 5 luni de funcţionare ale Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.

În perioada iulie-noiembrie 2011, 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia, gratuit, de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer lansat în acest an de către Ministerul Sănătăţii.

Spitalul Clinic Tîrgu Mureş are cinci blocuri operatorii noi

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş beneficiază, începând de Marţi, de cinci blocuri operatorii noi, finanţate intergral din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Blocurile operatorii: Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie au fost inaugurate în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.
Lucrările de reparatii capitale au constat în compartimentarea spaţiilor, fiind folosite materiale şi echipamente conform cerinţelor Uniunii Europene.

Profesorul Ioan Lascăr a fost reales în funcţia de preşedinte al CMMB

Profesorul Ioan Lascăr a fost reales în unanimitate în funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB).

Cei trei vicepreşendinţi ai CMMB sunt prof. dr. Constantin Virgiliu Arion, prof. dr. Vladimir Beliş şi prof. dr. Maria Dorobanţu. Pentru funcţia de secretar al Colegiului Medicilor din Bucureşti a fost ales prof. Dr. Emanoil Ceauşu.

Primele ambulanțe vor fi livrate până la sfârșitul anului

Primele 203 ambulanţe din cele peste 1250 pe care Ministerul Sănătăţii intenţionează să le achiziţioneze prin acord- cadru în următorii 4 ani pentru reînnoirea parcului auto, vor fi livrate până la sfârşitul acestui an.

Dintre cele 203 maşini, 70 sunt ambulanţe de tip B 4x2, 110 ambulanţe de tip B 4x4 şi  23 ambulanţe de tip C.

Investiţia Ministerului Sănătăţii este de 69 799 000 lei.

Săptămâna aceasta va începe livrarea ambulanţelor către serviciile de ambulanţă şi SMURD  din toată ţara, urmând ca restul autovehiculelor să fie livrate până la sfârşitul anului.

La nivel naţional, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut

Astfel, dacă în 2010 au fost confirmate în toată ţara 193 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, în 2011 numărul acestora a crescut la 3 270 de îmbolnăviri.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele din NV teritoriului, respectiv în judeţele Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramureş (422 de cazuri), Sălaj (341 cazuri), Satu-Mare (319 cazuri).

Şi numărul cazurilor de rubeolă a crescut anul acesta de aproape 3 ori, faţă de anul trecut. Dacă în 2010 au fost întregistrate 350 de cazuri de îmbolnăvire, anul acesta s- au confirmat nu mai puţin de 1064 de cazuri.