Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

SAPARD nu poate sesiza direct PNA în cazul deturnării fondurilor europene

Din cauza legislaţiei, Agenţia SAPARD nu poate sesiza direct Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) cu privire la eventualele cazuri de deturnare a fondurilor europene, a declarat, marţi, Gheorghiţă Corbu, directorul general al agenţiei. Declaraţia a fost făcută în cadrul lucrărilor seminarului intitulat 'Transparenţă şi integritate în gestionarea fondurilor Uniunii Europene în România'.
Gheorghiţă Corbu a explicat că Agenţia SAPARD informează trimestrial Fondul Naţional pentru Preaderare, iar această instituţie este cea care - potrivit normelor în vigoare - comunică Oficiului de Luptă Antifraudă bănuielile legate de modul defectuos de derulare a unor sume alocate de comunitatea europeană.
Directorul SAPARD a mai adăugat că normele actuale ar putea fi modificate, pentru fluidizarea traseului de sesizare a deturnărilor de bani. Această măsură este cu atât mai necesară cu cât un sondaj IRSOP, dat recent publicităţii, arată că 60% dintre români consideră că în procesul de distribuire a fondurilor nerambursabile acordate de Uniunea Europeană intervin fraude.

domeniu: 
categorie: