Sărbătorirea a 140 de ani de la constituirea Senatului

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a anunţat, ieri, că, săptămâna viitoare, pe data de 15 septembrie, va avea loc o şedinţă solemnă a Parlamentului prilejuită de împlinirea a 140 de ani de la constituirea Senatului – denumit iniţial „Corpul ponderator' – şi a 140 de ani de la introducerea în România a sistemului bicameral. El a spus cã, la eveniment, vor fi invitati sã participe presedintele României, Ion Iliescu, premierul Adrian Nãstase, regele Mihai, sefii unor institutii centrale si ai cultelor, precum si fosti senatori si deputati din perioada 1990-2000.

Nicolae Văcăroiu a precizat cã, în acest cadru festiv, vor fi lansate „Istoria celor 140 de ani ai Senatului' – lucrare redactatã cu sprijinul Academiei Române – si „Discursuri parlamentare: 1864 – 2004'. Cu acelasi prilej vor fi conferite unor personalitãti politice medalii aniversare. Programul va continua cu vernisajul unei expozitii cu fotografii privind activitatea Senatului.

„Tot atunci vom inaugura si noua salã a plenului Senatului, care acum este aproape gata (aflatã în clãdirea Camerei Deputatilor). Sperãm ca în octombrie-noiembrie sã mutãm în noul sediu cel putin Departamentul Legislativ, comisiile permanente, grupurile parlamentare si Biroul Permanent al Senatului', a declarat Vãcãroiu.

domeniu: 
categorie: