Scandal la PRM Bacău

Angela Bogea, preşedintele Judeţenei Bacău a Partidului România Mare este acuzată de trei membri din organizaţie de fals, uz de fals, fals intelectual şi fals în înscrisuri în folosul Partidului Popular. Cei trei au depus o plângere la Parchet, iar cazul este cercetat de poliţie. Vasile Uricaru, fost vicepreşedinte al PRM Bacău, între timp exclus din partid, Ioan Enăşoae, fost prim-vicepreşedinte al PRM Bacău, în prezent membru în Consiliul Judeţean din partea PRM, şi Teodor Stanciu, au depus o plângere la Parchet împotriva Angelei Bogea pe care o acuză de strângerea a peste o mie de false semnături pentru constituirea, în Bacău, a Partidului Popular.

Cei trei mai acuză că deciziile au fost luate fără a fi consultaţi alţi membri de partid ai filialei băcăuane. 'Avem 37 de declaraţii de la oamenii de pe liste, care nu recunosc că au semnat sau că au fost contactaţi de vreo persoană din PP. Mai mult, sunt trecute pe liste persoane decedate cu mult timp în urmă. Noi am pus cap la cap listele cu actele semnate de Angela Bogea şi scrisul este foarte asemănător şi de aceea vrem ca instanţa, prin experţi, să se pronunţe', declară acum Teodor Stanciu.

La rândul său, Ioan Enăşoae spune că nu s-ar fi ajuns la această situaţie, dacă Angela Bogea nu încerca să îi acuze pe alţii din partid. 'Se simte cu musca pe căciulă şi vrea să iasă nevinovată. De aceea dă vina pe alţii că au completat listele', susţine Ioan Enăşoae.

Totodată, contestatarii au înaintat Biroului Permanent al PRM o adresă în care susţin că alegerile din septembrie nu pot fi validate, pentru că nu s-au desfăşurat democratic, din cauza unui grup de presiune din Buhuşi care nu a lăsat anumite persoane să ia cuvântul. Mai mult, spun cei trei, la conferinţa de alegeri ar fi participat 254 de delegaţi din 419, iar în urnă s-au găsit 290 de voturi.

Angela Bogea susţine că este nevinovată. 'Sunt nişte făcături pe care le-au folosit toată vara, pentru a mă denigra, atât la conducerea centrală a partidului, cât şi în teritoriu, în ideea de a prelua conducerea filialei fără vot. Conferinţa a demonstrat că membrii de partid şi delegaţii au ştiut să aleagă grâul de neghină. Este jenant pentru cei care continuă acest război, după votul zdrobitor, şi riscă să se pună în afara partidului', a declarat Angela Bogea.

Plângerea celor trei este în ancheta poliţiei.

domeniu: 
categorie: