Cât de scumpă ne este sănătatea...

Urare creştinească ce a fost rostită în milioane de exempleare în Ajunul şi în timpul zilei de Crăciun! Cu bucurie, cu evlavie, cu speranţa de mai bine şi imediat după rostirea urării oamenii au dorit celor dragi, apropiaţi, rude, prieteni etc.

“Sănătate, că-i mai scumpă decât toate”! Mare adevăr! Medicamentele pacienţilor unei ţări aflată în grea suferinţă, reprezintă  poate cele mai de seamă produse destinate supravieţuirii şi recăpătării unui,cât de cât, tonus deja afectat de o anume stare de boală. Numai că au avut grijă guvernanţii să  plaseze Sănătatea în mainile unor comercianţi cu vieţile românilor astfel că ea, Sănătatea, este sublimă, dar este profund minată de jocuri mercantile, astfel că se poate zice fără cea mai mică teamă de a greşi, că lipseşte cu desăvârşire!

Se moare cu zile, se moare cu nepăsare, se prostituează actul medical cu o noşalanţă de toată mirarea şi indignarea iar domnii din capul ţării, se tot laudă că ei fac totul pentru binele şi bunăstarea omului! Trebuie să recunoaştem că trăim ca in zilele celebrului roman “Anul 1984” în care nu mai putin celebrul celebrul Orwel descria cu un fantasic realism, starea de fapt existentă în lumea comunistă.

Mutatis mutandi, zilele guvernării Boc au depăşit cu mult perioada amintită. Numai în anul ce se petrece , anul 2011 , sistemul medical a mai pierdut peste 2000 de medici, unii specialiştii de mare clasă şi recunoaştere internaţională ! Cine suportă urmările politicii înţelepte ale PDL şi exponenţilor săi de etinie magiară în guvernul Boc destinate stării de sănătate ale unei întregi naţiuni?

Poporul român , copiii acestui popor , oamenii de toate stările sociale care nu dispun de mijloace pentru căutarea stării de sănătate în clinicile din centru Europei ori dincolo de ocean. Atât de convinşi sunt de calităţile desoebite ale sistemului sanitar din România , de dotările sistemului şi de competenţa medicală a specialiştlor rămaşi , că cei cu putere materială nu ar sta o zi într-un spital autohton ! Prezidentul nostru drag , cel care nu s-a sfiit defel să îndemne medicii a migra oriunde cred că-i mai bine, nici nu s-a gândit să se interneze într-o clinică din România, ci a preferat străinătatea. Asemeni lui,toţi cetatenii  cu dare de mână se tratează acolo unde cred ei ca li se garantează reuşita intervenţiilor medicale.

Sănătatea este Cenuşareasa României şi anul 2012 nu aduce nimic nou. Dimpotrivă , unele medicamente pentru afecţiuni cronice , cum ar fi diabetul , odinioară gratuite, se vând deja cu preţ bunicel, deoarece mafia medicamentului şi-a dorit a mai obţine ceva venituri suplimentare! Este un exemplu din sutele de creşteri criminale ale preţurilor medicamentelor care , atenţie, odinioară erau produse în România şi care, acum, fie sunt fabricate în aceleaşi unităţi dar au înveliş din străinătate şi , numai pentru acest nou ambalaj , s-au scumpit de câteva ori!

În rest, Anul Nou cu bine şi... sănătate, că-i mai scumpă decât toate!

Alexandru Ruşi  

domeniu: 
categorie: